2009. november 13.

Hamis húszezressel fizettek

Tűz ütött ki a Nagyhegyen az elmúlt héten, ahol az egyik zárt kertben található faépület égett le. Ismeretlen tettes ellen rongálás miatt folytat vizsgálatot a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

Szintén ebben a városrészben történt, hogy az egyik kert kapuját leemelte egy tolvaj, majd megbontott egy bála szénát, és a gépjárművére pakolta azt. Lopás közben az autó megsérült, ráadásul nem sokkal később a rendőrök is elfogták a tettest. Érdekesség, hogy a lopott széna értéke végül kevesebb lett, mint a saját gépjárműjében keletkezett kár, ráadásul lopás miatt gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé a hatóság emberei.

Hamis húszezressel fizettek egy szentesi élelmiszerüzletben. Az eredeti bankjegyhez csak nyomokban hasonlító papírdarab majd' egy centiméterrel volt kisebb a valódi bankónál, ráadásul a fémszál is könnyedén lehámozható volt róla. Arról nem is beszélve, hogy a számozott oldal másik felén fejjel lefelé volt rányomtatva az ott található kép. A rendőrség pénzhamisítás miatt folytat nyomozást az ügyben.

Betörtek a vasútállomás közelében lévő sörözőbe. A tolvajok dohányárut vittek el a helyszínről.

Marihuanát találtak egy fiatalembernél Szegváron az őt igazoltató rendőrök. A csekély mennyiségű anyag akkor került elő, amikor a férfi ruházatát átvizsgálták. Ez a mennyiség is elég ahhoz, hogy kábítószerrel való viszszaélés miatt eljárás induljon ellene.

Megtörtént az idei tél első falopása is. A tolvajok Fábián-sebestyén külterületén, az ott lévő erdősávból vágtak ki és vittek magukkal 14 db tölgyfát.

H. V.