2009. november 13.

Kirakodóvásár és kirakatverseny

Idén is meghirdette az önkormányzat a karácsonyi kirakatversenyt és kirakodóvásárt, előbbi esetben a nevezési mód, utóbbiban pedig a helyszín tér el az eddigi hagyományoktól. Egy-két faház bérleti joga még nem kelt el, így várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését, akik szeretnék portékáikat a kirakodóvásáron árulni.

A karácsonyi kirakodóvásár - melyet idén december 11-én egy hangulatos ünnepséggel szeretnének megnyitni - évekig a megyeháza előtt kapott helyet.

- A Kossuth téren nem volt megfelelő a forgalom, ezért úgy döntöttünk, hogy a Szent Miklós téren, a templom köré építjük fel a pavilonokat. Az már biztos, hogy a faházakban lehet kerámiát, szűcstermékeket, forralt bort, délvidéki ételeket és sült gesztenyét vásárolni. Kipakol a Meglepetés nevű bolt, sőt idén árulnak strucctojás ékszereket is - tájékoztatta lapunkat Csányiné dr. Bakró Nagy Veronika. Az aljegyző elmondta: A vállalkozók jelentkezését telefonon a 63/510-339-es számon várják, illetve a polgármesteri hivatal 112-es szobájában.

A hagyományos kirakatverseny sem marad el. A város karácsonyi hangulatának megteremtéséhez a kereskedelmi, a vendéglátó, a szolgáltató létesítmények tulajdonosai, üzemeltetői is hozzájárulnak üzletük és kirakatuk díszítésével. A dekorációkról szavazataikkal a lakosok döntenek a szavazószelvények kitöltésével. A főtéren elhelyezett hóemberbe dobhatják be értékelésüket, és írhatják le véleményüket az üzletek ünnepi díszítéséről. A szavazók között három darab utalványt sorsolnak ki, illetve díjazzák az 1-3. helyezett üzleteket.

Változás, hogy kizárólag azokra a boltokra lehet szavazni, amelyek a polgármesteri hivatalban neveznek a kirakatukról vagy az üzletbelsőjükről készített két fényképpel. A fényképek elkészítésében, ha szükséges, akkor az önkormányzat segítséget nyújt. A fényképeket Szentes honlapján, illetve nyomtatott formában a városházán lehet megnézni. A szavazatokat december 16-ig lehet bedobni a hóember gyűjtőládájába. Eredményt a december 18-i ünnepi képviselő-testületi ülésen hirdetnek.

Cseh-Lakos