2009. november 13.

Decembertől gurulhatnak

A fiatalokat is megkérdezték

A Pusztai László Sporttelepen 14 millió forintos értékben komplex BMX-görkori pálya épül decemberre. Az önkormányzat a szerződést már megkötötte a kivitelező céggel a közbeszerzési eljárás lezárulása után. A tereprendezési feladatokat is elvégezték, a pályát birtokba vevő fiatalokkal pedig többször egyeztettek a használat feltételeiről, kikérve véleményüket.

Ferdefalakat, negyed íves elemeket, ugróbokszot, piramist, gyorsítót telepítenek az egykori kosárlabda pályára, a kivitelező már elkezdte az elemek gyártását, amit egy hét alatt szerelnek majd öszsze a szakemberek. A pálya állagmegóvása érdekében az önkormányzat önerőből új kerítést építtetett, elkészült a térvilágítás, illetve mozgásérzékelő térfigyelő kamerarendszert is telepítenek a területre, amely csak akkor rögzít, ha mozgás van a pályán. Az internetes rendszer kiépítése után másik településről is nyomon lehet majd követni a pályán történő eseményeket. - Az internet segítséget jelenthet a nemzetközi versenyek szervezésében is, így bárki tájékozódhat a pálya felépítéséről és állapotáról is. Az első versenyt tavaszra, a megnyitóra tervezzük a sportközponttal együtt - mondta el a projektet koordináló Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész.

A beruházás részeként öltözőket, mellékhelyiséget és tusolókat is kialakítanak, ennek helyszíne a sportszálló felső szintje. A pálya üzemeltetését a sportközpont végzi, a közmunkaprogramban résztvevők közül is munkába állítanak két főt, akik felváltva végzik a takarítást és a pályafelügyeletet hétköznapokon és hétvégén. A használatról is egyeztettek már a kivitelezőkkel, a BMX-esekkel, deszkásokkal és görkorisokkal.

- Az már biztos, hogy a többpontos pályahasználati szabályzat legalább jól látható helyen ki lesz függesztve. Saját felelősségére használhatják majd a sportolók a pályát, amelyet esős, jeges időben nem lehet igénybe venni. Tilos lesz a szeszesital fogyasztás és nem lehet kutyát bevinni, szemetelni sem. Sőt az is meg van határozva a balesetmentes üzemeltetés érdekében - a többi hasonló pályán is -, hogy egyszerre hány fő használhatja az elemeket - hangsúlyozta Ba-logné Berezvai Csilla.

A részletek azonban még kidolgozásra várnak. Ezzel kapcsolatban a deszkások, a görkorisok és a bringások véleményét is várják, hiszen mint ahogyan az egyik egyeztetésen elhangzott, szeretnék ha felelősségnek is éreznék a pálya jó működését, állagmegóvását. Arra is várnak ötleteket, hogy mikor legyen nyitva a létesítmény, illetve remélik, hogy egyesületté szerveződnek a fiatalok, és pályázatokat vagy szponzorokat keresnek majd későbbi ötleteik megvalósításához. Az első feladat, amit kaptak, hogy keressenek olyanokat, akik színvonalas munkával, a stílushoz hűen díszítik graffitijükkel a falakat.

Cseh-Lakos