2009. október 31.

Kis kukta

Csirkecsoda

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1/2 fej vöröshagyma, 1 kígyóuborka, 3 paradicsom, 2 pritamin paprika, 50 dkg rizs, só, bors, olaj.

Elkészítés: A csirkemellet megtisztítva felkockázzuk, majd az üvegesre párolt hagymához adjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt készre pároljuk/főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és 5 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk az előre megfőzött rizst, és összekeverjük.

Tiramisu villámgyorsan

Hozzávalók: 250 gramm mascarpone sajt, 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 dl kávé, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta (kb. 30 db), 3 ek. rum, natúr kakaópor.

Elkészítés: A tojássárgáját 2 ek. cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beletesszük a mascarponét, 2 ek. rumot, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 ek. cukorral keményre verjük és a krémhez adjuk. A kávét, a tejet és 1 ek. rumot, valamint pici cukrot összekeverünk, ebbe mártjuk 1-2 másodpercre a piskótát (egyenként mielőtt a tálba tesszük, nem előre). A szögletes tál aljára tesszük a mártott piskótát, rá a krémet, sok kakaóport. Ezt ismételgetjük, felülre krémet teszünk, majd tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg.

Jó étvágyat!