2009. október 31.

Az algyőiek nyertek

Női bajnoki kézilabda mérkőzés

A hétvégén az Algyő jóval esélyesebb csapatát fogadta bajnoki mérkőzésen a Szentesi Kinizsi SZITE női csapata. A megújult csapatban három "tapasztalt" játékos mellett sok-sok fiatal - általános iskolát most végzettek - középiskolás, próbálja elsajátítani az egykor Szentesen szebb napokat is megélt, kézilabda csínját-bínját. Félidőben már - magasabb szinten játszókat is a soraik között tudó -Algyő vezetett 15-10 arányban, amit a meccs végére 28-21-re módosítottak a vendégek.

A szentesi játékosokon sokszor látszott a rutintalanság, hiányzott a magabiztosság. Sok eladott indítás, és szemkontaktus nélküli passz jellemezte a játékukat, viszont néhány gyönyörűen kidolgozott "ziccerből" látványos gólokat is szereztek. A szép számú szurkolótábor hálás volt minden szép és jó megmozdulásért, de ha nem sikerült valami, akkor sem szidták, hanem biztatták a lányokat. Debreceniné Maruzsán Eszter a csapat edzője a mérkőzésen tapasztaltak egy részével elégedett volt. Tisztában van azzal, hogy a fiatalok még lámpalázasak, idegesek, és talán koncentrálni sem tudnak huzamosabb ideig, amiből előbb-utóbb hibák lesznek.

A megyei bajnokság megszűnt, mivel már csak két csapat vett részt rajta, így választás elé került a Kinizsi. Vagy átmennek a Békés megyei bajnokságba, ahol sok csapat van, vagy beneveznek a szegedibe. Anyagi lehetőségek - utazás, több mérkőzés, több járulékos költség - miatt az utóbbi választották, hiszen játékra, a mérkőzések légkörére minden játékosnak szüksége van. Csak így lehet csapatot építeni, taktikát kidolgozni, és "éles" körülmények között gyakorolni. Itt nyolc csapat van, akikkel őszi-tavaszi rendszerben játszanak. A szegediek mellett részt vesznek Bordányból, Mindszentről és Hódmezővásárhelyről is női csapatok.

Az utánpótlásra, különösen a kezdőkre, igyekeznek nagy gondot fordítani. Készülnek a régiós bajnokságra, ahol nyolc csapattal vannak kapcsolatban, illetve azt ígérték, hogy részt vesznek a megmérettetésen. Gádorosról, Hódmezővásárhelyről két csapat, a Mindszent, három szentesi iskola (Deák, Klauzál, Koszta) és a Kinizsi kezdő-előkészítős csapata szerdai napokon délután játszanak egymással a Dr. Papp László sportcsarnokban. Jó kapcsolatban vannak a Kiss Bálint iskolás "szivacs" kézilabdásokkal is. A vásárhelyi csapatok az ő közreműködésükkel kerültek ide, akik már tovább akarnak lépni, és a szivacslabdát felcserélik majd az "igazi" labdára.

(Kép és szöveg: GI)