2009. október 31.

Egyelőre négy csillagos

Csak ideiglenes a Petőfi Szálló minősítése

Ha valaki interneten megkeresi a Petőfi Szálló (képünkön egy látványterv) honlapját, akkor az eddigi öt csillag helyett négy csillagot talál a szálloda neve mellett. Nem elírásról van szó, de nem is veszett el az ötödik csillag a térségi szinten is jelentős felújítandó szálló minősítéséből.

Zsohár Árpád, az épület rekonstrukcióját végző Pendola Cégcsoport ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: jelenleg azért négy csillagos a szálló, mert a már álló főépület felújítását és átalakítását szeretnék minél előbb elkezdeni. Azonban ennek az épületnek nem lesz mélygarázsszintje még az engedélyezési eljárás időszakában, ezért egy csillagszámot visszavettek és így kapták meg az országos tervtanácstól is az engedélyt.

- Ahhoz, hogy 5 csillagossá váljon a Petfői Szálló, az egész komplexumot meg kell építenünk. A régi posta épület helyén, a Gólyás-ház melletti üres telken, és a jelenleg paraván által közrehatárolt terülten épül meg a másik hetven szoba, itt valósul meg a építkezés második üteme. Annak az engedélyeztetési eljárását valószínűleg január-februárban indítjuk el a hatóságoknál. Most az engedélykérelmünk a Petőfi út 2. szám alatti ingatlanra van beadva - ismertette a következő lépéseket Zsohár Árpád.

Az ügyvezető arról is szólt, hogy sok megbeszélést folytattak az elmúlt időszakban, közelebb kerültek az eddig érdeklődő bankokhoz is. Arról azonban még nincs részletes számítás, hogy pontosan mennyibe kerül az építés és a felújítás, illetve mekkora összeget jelent a működtetés költsége. Ennek az az oka, hogy nem tudni még, hogy mekkora lesz a foglalkoztatottak létszáma, valamint hogy mennyi a kivitelezés pontos összege. A költségvetésben azonban plusz kiadások is jelentkeztek, azért mert az országos tervtanács a második fordulóban - amikor elismerően szólt az eddigi munkáról - tett egy kikötést, miszerint a télikertet alátámasztás nélkül kell áthidalni. Ez a tervezetten felüli kiadást jelent.

Folyamatban van a kivitelezési tervek készítése, folyamatosan tárgyalnak a beszállítókkal is, most konkretizálódik az is, hogy például a gépekből és eszközökből hány darab és hova kell, illetve mennyiért tudják adni.

Jelenleg nem dolgoznak az épületben, mert amire a Pendola-Szentes Kft. engedélye szólt, azt elvégezték. Hogy folytatódjon a munka, jogerős építési engedélyre van szükség.

A Petőfi Szálló marketing stratégiája már elindult 2007-ben. - Én akkor azt mondtam, hogy a városnak, a magánszemélyeknek és a cégeknek is fel kell készülni arra, hogy egy ilyen vonzó épülete lesz Szentesnek. Ahhoz, hogy a vendégeknek programokat tudjunk ajánlani, mindenkinek el kell gondolkodnia azon, hogy mit tud attraktív elemként adni a látogatóknak - jelentette ki az ügyvezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy szeretné, ha minél több szentesi dolgozna a majdani szállodában. Ehhez azonban többek között nyelvtudásra lesz szüksége a munkavállalóknak, mert a jogszabályok feltételekhez kötik a foglalkoztatást.

Cseh-Lakos

 

A Pendola Szentes Kft. a St. Jupát Sportegyesülettel összefogva a Tisza parti csónakház felújításába is belekezdett. - Az épület rendbe van téve, ki van takarítva, a St. Jupátnak hála. A Pendola bevitte az ingatlanba az áramot, megvásároltuk a burkolóanyagot, de a további munkát a tél közeledtével tavaszra halasztottuk. Azonban már párevezősök is jelentkeztek, hogy szeretnék ők is használni a csónakházat, amely jövő tavasztól üzemelne - mondta el Zsohár Árpád.