2009. október 16.

Elképesztő lopás a Szeder-telepen

A hetek óta tartó táskalopásokról lapunk is részletesen beszámolt. Ezúttal arról tudósíthatunk, hogy elfogták az egyik ilyen bűncselekmény elkövetőjét a szentesi nyomozók. A tolvaj ez esetben annyira elszemtelenedett, mondhatni pofátlan volt, hogy egy padon pihenő hölgy mögé lopakodott, és mellőle vitte el táskáját, majd a közelben letámasztott - saját - kerékpárjára szeretett volna felpattanni, és elmenekülni. A nő azonban segítségért kiáltott, és a közelben tartózkodó három másik hölggyel lerángatták a kerékpárról a menekülő tolvajt, akinek végül gyalogosan sikerült kereket oldania. A szemtanúk azonban fényképről beazonosították, és nem sokkal később el is fogták a rendőrök az elkövetőt. A férfinak korábban - hasonló bűncselekményei miatt - már volt dolga a rendőrséggel, akkor kerékpárosok mellé tekert bringájával, és elvette azok táskáját. Érdekesség, hogy a táskalopások "áldozatai" közül sokan azzal magyarázták azt, hogy kint hagyták őrizetlenül a bolt előtt kosarukban értékeiket, hogy korábban más üzletekben már vásároltak, és nem szerették volna, hogy az újabb boltba betérve lopással gyanúsítsák meg őket.

Lopnak az általános és a középiskolákban is. Több bejelentés érkezett, hogy mobiltelefonok tűntek el diákoktól néhány nappal ezelőtt.

Fél tonna kábelt loptak el Nagytőkén az elmúlt hétvégén, feltételezhetően a benne lévő réz miatt. Az okozott kár eléri a félmillió forintot. Bronzot is loptak: a Hadzsy utcában található orosz emlékműről feszítették le és vitték el a 30 centiméteres bronzcsillagot.

Hihetetlen módon fosztottak ki egy idős hölgyet a Szeder-telepen. Az éjszakai órákban a házigazda nő arra ébredt, hogy motoszkálást, neszezést hall a másik szobában. Átment a szomszédos helyiségbe, ahol szembe találta magát két férfival. Arra a kérdésre, hogy mit keresnek ott, azt a választ kapta, hogy ők rendőrök, és a rendőrségnek van kulcsa ehhez a lakáshoz is (.). A hölgy ezt tökéletesen megnyugtató válasznak érezte, ezért visszafeküdt az ágyába. A tolvajok végül arany ékszerekkel és készpénzzel távoztak a lakásból.

Maró folyadékkal öntöttek le egy autót a Kertvárosban. Az autó festése gyakorlatilag teljesen megrongálódott, a kár kb. 300 ezer forint. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy egy korábbi, szintén személyautó elleni rongálás és a mostani eset között összefüggés lehet.

Két, személyi sérüléssel járó közúti baleset történt az elmúlt héten. Október 6-án a 451-es számú főúton, a város előtti körforgalomnál motorost gázolt el egy személyautó sofőrje, aki nem adta meg az elsőbbséget a motorosnak. Három nappal később, ezúttal Nagymágocson gázoltak motorbiciklist, szintén a személyautó sofőrje volt a hibás, és ismét az elsőbbség meg nem adása volt a baleset oka. A megváltozott közlekedési viszonyok, a nedves, vizes, csúszós utak miatt fokozott figyelemmel haladjon mindenki a közutakon, akár kerékpárral, akár motorral, akár autóval közlekedik!

H. V.