2009. szeptember 11.

Kis kukta

Hideg joghurtleves

Hozzávalók: 25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. olaj, só, bors.

Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be egy tálat, majd a fokhagymát is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajat. Sózzuk, borsózzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát vagy petrezselymet is.

Bánáti rakott hús

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált marha- vagy sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 25 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 25 dkg burgonya, 10 dkg zsír, só, csontlé.

Elkészítése: A burgonyát, paprikát, paradicsomot és a zöldségeket felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, rátesszük a húst, és a vegyes zöldséget, majd jól megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rendezzük a vékonyra vágott szalonnaszeleteket, rásimítjuk a zöldséges húst, a tetejére rakjuk a paradicsom és paprikakarikákat. Csontlevet öntünk alá, lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Rovinji túrós galuska

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg túró, 15 dkg rétesliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1/2 csomag sütőpor, só, olaj.

Elkészítése: Fogjunk egy tálat és tegyünk bele minden hozzávalót. Gyúrjuk jól össze, majd szaggassunk belőle galuskákat. Forró olajban süssük ki. Kitűnő desszert, illetve teasütemény. Fél óra alatt elkészíthető.