2009. szeptember 11.

Még egy hétig súlyzóznak.

Öt hete készül a 2009/ 2010-es bajnoki idényre az új edző, Zantleitner Krisztina (képünkön) irányításával a Hungerit-MetalCom-Szentes női vízilabda együttese. A korábbi klasszis játékos pályafutásának számos kimagasló sikere után ezúttal edzőként szeretne nagyot alkotni, és mint lapunknak elmondta, ehhez minden feltétel adott városunkban.

Zantleitner a Honvéd együttesében vízilabdázott az előző szezonban, már ekkor megkereste dr. Tóth Gyula, hogy lenne-e kedve a Hungeritet erősíteni a következő esztendőben. Ez a lehetőség pályafutása vége felé közeledve igazából nem motiválta, sőt egy Görögországból érkezett felkérés sem. Ám az, hogy a nyár elején, mint edző került szóba a neve nálunk, annál inkább. Ekkor döntött úgy, hogy rábólint a szentesi ajánlatra, és belevág életének egy új szakaszába. A várakozásai beigazolódtak, eddig csupa pozitív benyomás érte az uszodában és a városban egyaránt, és ami a legfontosabb: az edzésekkel is úgy haladnak a játékosokkal, ahogy azt előre tervezték.

Arra a kérdésre, hogy volt e valamilyen extra kérése szerződésének aláírása előtt, Krisztina azt felelte: a tavalyi esztendőhöz képest mindenképpen szerették volna elérni azt a vezetőkkel, hogy a délelőtti edzéseknek is legyen értelme. Ne három-négy játékossal dolgozzon együtt ebben a napszakban a vezetőedző, hanem a komplett csapattal. Nos úgy tűnik, kérését meghallgatták, így öt hete a délelőtti foglakozásokon is teljes a gárda. Elsődleges volt ebből a szempontból, hogy olyan játékosokat igazoljanak, akik ide is tudnak költözni Szentesre, így került a klubhoz a korábban már nálunk vízilabdázó Tóth Andrea, és a válogatott Takács Orsolya. Másrészt nagy segítség, hogy az ifjúsági korú játékosok közül sokan magántanulók lesznek, így ők is a felnőttekkel közösen edzhetnek majd.

Összesen 17-18 vízilabdázó dolgozik Zantleitner kezei alatt, köztük felnőtt, ifjúsági és néhány serdülő korosztályhoz tartozó leány. A szponzorok komoly elvárásokat fogalmaztak meg a csapattal szemben, miszerint ha nincs dobogós helyezés, a 2010-es szezontól nincs támogatás sem. A vezetőedző szerint abszolút reális cél a harmadik hely megszerzése, erre edzenek, készülnek nap, mint nap. A felkészülésnek az alapozó időszakában tartanak, a súlyzózásból, medicinlabdázásból, kondicionáló edzésekből még egy hét van hátra, aztán végképp előtérbe kerülnek a labdás foglakozások. Az első tétmérkőzés egy hónap múlva vár a társaságra, ekkor Magyar Kupa csoportkört rendeznek, ha minden úgy alakul, akkor itt Szentesen, egy héttel később pedig jöhet a bajnoki premier.

H. V.