2009. július 31.

Egy sikeres nyári gyermektáborról

Ebben az évben is sikerrel zárult a szentesi Szabadidős Sportklub és a Magyarországi Gyermekbarátok 61. számú szentesi szervezete által közösen rendezett - a Hegedűs László Helyőrségi Klub által támogatott "4 ország - 4 város" - nemzetközi kézműves, sport és kulturális gyermektábor.

Gyergyóremetéről, Újszentesről (Románia) és Zenta-gunarasról (Szerbia) összesen 22 általános iskolás és 3 kísérő pedagógus vett részt a tábor munkájában, a 13 fő szentesi gyermekkel együtt. A jó hangulatú táborozás délelőtt kézművességgel telt, míg délután sportverseny, sétakocsikázás a városban, strandolás, könyvtár-, és múzeum-, valamint műemléklátogatás szerepelt. A kézművesség során a gyermekek a korongozás, agyagozás, ékszerkészítés, origami, textilfestés, üvegfestés rejtelmeivel ismerkedhettek. Csige Istvánné, Gerébiné Szilágyi Edit, Nagyné Magyar Ágnes, Remzső Anikó, Nagy Zsuzsanna, Kádár Erzsébet, Maszlag Adrienn, Janóné Kispál Katalin, Kádár Vera, Gáspás Edit pedagógusok önkéntes oktató munkája segítségével sok szép alkotások születtek. A tábor alatt nemcsak alkotások, hanem barátságok is szövődtek. A táborzárás délutánján a határon túlról érkező gyermekek előadták produkcióikat, fellépett a Szabadidős Sportklub Rock and Roll tánccsoportja is. Minden gyermek szép élményekkel gazdagodott és szerény ajándékot is kaptak a klubtól. Úgy gondolom, hogy a kb. 10 év óta folyamatosan szervezett nyári gyermektáborunk ezúttal is elérte célját és a képességek fejlesztése mellett egymás megismerése és az egymáshoz tartozás tudatának erősítése is sikerrel járt. Itt említeném meg, hogy klubunknak több mint 10 éve sikeres sport és kulturális kapcsolata van a határainkon túl élő magyarsággal. Éppen a napokban jártunk Gyergyóremetén (Erdély), ahol részt vettünk a község nagysikerű falunapi programjában és az új sportcsarnok avatásán. Hevesi István és csapata ismét győzelemmel öregbítette a szentesi amatőr labdarúgók hírnevét.

A kézműves tábor támogatói voltak: Hegedűs László Helyőrségi Klub, Szentesi Fogathajtó Egyesület, Korecz Mónika, Keller János, Mago üzlet, sportközpont, sportuszoda, Koszta József Múzeum, Városi Könyvtár, Szűcs Lajos alpolgármester, Szecolor, Civil Tv, Rádió Szentes, Szentesi Élet.

Léhi Gábor
Szabadidős Sportklub
klubelnök