2009. július 31.

Célkeresztben az út- és járdahálózat

Aszfaltoznak, szinteznek, árkot tisztítanak

A korábbi években a város valamennyi útja aszfaltburkolatot kapott, s a csatornázással egy ütemben azok döntő többsége megújult. Ma már alapvető feladat a települési önkormányzat számára, hogy a meglévő úthálózat műszaki színvonalát fenntartsa, s a változó igényekhez igazodó kapacitásbővítést elősegítse.

Szentes idén a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez benyújtott sikeres pályázatai révén közel 100 millió forintot nyert a település meglévő útjainak felújítására, szélesítésére és teljes aszfaltszőnyegezésére, amelyhez az önkormányzatnak 50 százalékos önerőt kellett biztosítania. Az idei évre tervezett beruházások befejeződtek, így a felújított útszakaszok (Honvéd, Klauzál, és Esze T. utcák, József A. tömb belső, Sopron sor) már szolgálják az ott élők komfortérzetét.

Ezen kívül tavaly a csapadékvíz elvezető csatornahálózat városi szintű rekonstrukciójának keretében a bejárók mellett két oldalon elhelyezték a szintjelző betonelemeket is. Folytatva a munkát, idén a két elem között a közmunkások folyamatosan haladva, szintbe hozzák a földmedrű árkokat. Jelenleg a Futó Zoltán utcában helyezik el a mederburkoló lapokat és egyúttal elvégzik az ároktisztítási munkálatokat is.

Szentesen folyamatos a járdafelújítási munka is, melyet a Városellátó Intézmény szakemberei végeznek el, közmunkások bevonásával.

Az eredményes pályázatoknak köszönhetően, az utóbbi két évben városi szinten közel 60 millió forint fordítható a járdafelújítási programra. Így összességében 6055 négyzetméternyi járdaszakasz újulhat meg a városrészekben. Jelenleg a betonlapos járdák átrakását végzik a Mikecz és a Damjanich utca sarkán (képünkön).