2009. július 31.

Figyelmetlenségét használták ki

Büntetőeljárást indult egy szegedi férfi ellen, aki vasárnap szeretett volna Szentesről Szegedre utazni menetrend szerinti buszjárattal, de erősen ittas volt. Az eddigi adatok alapján mintegy 12 sört és három felest ivott meg. Az illuminált állapotban lévő férfi felszállási szándékát a buszsofőr megtagadta, erre a férfi felháborodott és bántalmazta a gépjármű vezetőjét, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szegedi férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt indult büntetőeljárás.

A múlt hét közepén pénztárca lopásra is sor került a belvárosban. Egy hölgy gyermekével közlekedett a Farkas Mihály utca járdáján úgy, hogy kezében tartotta a pénztárcáját, a gyermek kismotorját, míg a másik kezével próbálta csintalankodó gyermekét féken tartani. Ekkor egy mellettük elhaladó férfi - a nő pillanatnyi helyzetét kihasználva - kikapta kezéből a pénztárcát, és azzal elment. A sértett csak később vette ezt észre, mert mindeközben leesett a motor a földre, a gyerek elszaladt, s így nem is tűnt fel azonnal a nőnek a lopás. Az eltulajdonított pénztárcában a család összes okiratán, azaz a lakcím, az adó és a TB-kártyákon, valamint a hölgy személyi igazolványán kívül készpénz is volt. Összesen 10-12 okirattól és 60 ezer forinttól szabadították meg a nőt. Eljárást ebben az esetben lopás és okirattal való visszaélés miatt folytat a rendőrség.

Az elmúlt napok sem maradhattak lopások nélkül. A hétvégén szivattyút vittek el a Berekből, egy tanya épületéből. A kár mintegy 50-60 ezer forint. A Kisérben egy lakóház udvarából loptak el fonott bútorokat, 20 ezer forintos értékben.

A kerékpárlopások idényjellegűen továbbra is jelen vannak városunkban, vonatkozik ez kiemelten a Cruiser típusokra. E tekintetben nincsenek a városban frekventált helyek, bár elmondható, hogy a legtöbb bicikli a buszpályaudvarról tűnik el. A módszer - lakatlevágás, hamiskulcs - általában nem beazonosítható, ugyanis az elkövetők nemcsak a kerékpárt, hanem a zárat is magukkal viszik.

Cseh-Lakos