2009. július 31.

"Közönségdíjas" a tiszai strand

Komfortos vadromantika

Aki szereti a kényelmes vadromantikát az nemcsak a helybeliek közül keresi fel Szentes tiszai szabad partfürdőjét, hanem a környékbeli településekről is útra kelnek, legtöbbször családostól. Spontán módon a látogatottsággal "díjazzák" a strandot. A kényelmes szót azért használjuk, mert a folyó viszonylag háborítatlan természeti környezetében a strand területén megtalálható a ladikok, motorcsónakok kikötője, az ivóvíz- és energiaellátás, parkolóhely, továbbá rendszeresen elszállítják a hulladékot és, más kiegészítő szolgáltatásban sincs hiány. A Csongrádra vezető útról - még a régi szivattyútelep előtt - bazaltköves és burkolt leágazás segítségével biztonságosan közelíthető meg a tiszai strand. Megfelelő gyakorisággal egyengetik, rotálják a partszakaszt, havonta két alkalommal vizsgálják a vízminőséget, az idén nem volt erre panasz azok részéről sem, akik rövidebb vagy hoszszabb ideig megmártóztak a Tisza folyóban.

A partfürdőt az önkormányzat Városellátó Intézménye üzemelteti a telekbérleti díjakból, amit például az üdülőházak tulajdonosai fizetnek. Számuk meghaladja a 200 főt. Éves viszonylatban a bérleti díj közel kétmillió forintot tesz ki és ezt az öszszeget az illetékesek "visszaforgatják" a strandfürdő fenntartására és szükséges fejlesztésére.

- Ebben a szezonban sikerült újra betonozni a tusoló medencéjét. Körülbelül 80 méter hosszúságban stabil útalapot készítettünk egy kijelölt szakaszon. Változatlanul dolgozik a helyszínen úszómester, parkoló őr és külön szeretném megemlíteni: beszereztünk és felszereltünk egy minden szempontból korszerű motoros mentőcsónakot, ami fontos és előírt eszköz a Tisza-strandon is. A szezonzárás augusztus legvégén lesz - nyilatkozta Varga Sándor intézményvezető.

-bert