2009. július 3.

Jubileumi retro koncert

Húszéves lett a Coctail zenekar. Mint azt Mészáros Gábor zenekarvezetőtől megtudtuk, az évfordulót szeretnék méltóképpen megünnepelni. Egy kicsit nosztalgiázva visszaemlékezni az elmúlt időkre: amikor is 1989-ben négy, a mainál húsz évvel fiatalabb zenész, Kárpáti János (gitár, ének), Kókai Attila (dob), Mészáros Gábor (zongora, ének) és Vígh Ferenc (basszusgitár, ének) összeállt, és elhatározták, hogy azt a fajta stílusos zenét akarják játszani, amit a fiatalok abban az időben a házibulikban hallhattak, és táncoltak rá. Munkájukat folyamatos siker övezte, rendszeresen játszottak a Művelődési és Ifjúsági Házban, de eljutottak az ország több pontjára is.

- Amikor '89-ben megalakultunk, mi sem gondoltuk azt, hogy ilyen sikerünk lesz. Hetente, kéthetente 4-500-an jöttek az IH-ba. Többek között az LGT, Illés, Omega, és a KFT zenekar nagy slágereit játszottuk, valamint népszerű külföldi számokat, rock and rollt, melyeket akkor a házibulikban is lehetett hallani. Jó visszagondolni arra az időre zeneileg, hangszereink nem voltak magas színvonalúak, mégis jó hangulatú koncertek születtek - meséli Gábor.

Tulajdonképpen húszéves lehetne a Kurca-parti - Coc-tail party is, csak éppen két év, a '94-es és a '95-ös esztendő programjai kimaradtak (Murphy abban az időszakban St. Martinnal zenélt a fővárosban), de maga a rendezvény egyidős a Coctail zenekarral. Igény volt rá, kérés, hogy nyáron is legyen egy nagy rendezvénye a zenekarnak, illetve a városnak. Az elsőnek is nagy sikere volt. Aztán folytatódott.

- Gyerekes apukák vagyunk már, azóta sokan elmentek Szentesről, de azoknak, akik itt maradtak, megpróbálunk egy jó hangulatú programot összeállítani egy másfél-kétórás műsorban. Azokat a dalokat, amelyeket játszottunk, azóta sem játsza más. Egy-egy neves zenekar kevésbé ismert számát ha eljátszottuk, voltak, akik azt mondták: de jó, saját számotok van. Persze, ha belegondolunk, ha egy kicsit jobban rámenősek vagyunk, talán nagyobb ismertséggel akár országos hírnévre is szert tehettünk volna - eleveníti fel a régi szép időket Murphy, majd így folytatja:

- Amikor '96-97-ben újra összeállt a csapat, a régi fölállás már nem jött létre. Néhány név azok közül, akik játszottak velünk: Abebe Dani, Imre Zsuzsi, Baranyi Kati, Vígh Arnold, Varga Zoli, Oláh Csabi és a többiek, elnézést kérek, ha nem sorolok fel mindenkit. A mostani rendezvényre szeretnénk meghívni egy-két régi zenekari tagot, reményeink szerint itt lesz Bebe is. Ami változott, a zenei esemény most nem az IH melletti parkban lesz, hanem lent a ligeti strandon. A nyári melegben talán ott kellemesebben tölthetik el az időt velünk. A rendezvény időpontjára, este 6 órától nem strandbelépőt kell fizetni, hanem rendezvényjegyet, ami 350 forint. A programok általában éjfélig tartanak, éjjel 10 órától ingyenes a belépés. A műsort úgy próbáltam összeállítani, hogy mindenkinek tetszen: július 8-a dzsessznap, 9-e világ- és népzenei nap, 10-én, pénteken szentesi zenekarok lépnek fel, szombaton popnap, vasárnap pedig rock és blues nap lesz.

(lovas)