2009. július 3.

Nyári moderntánc est

. a tánc amely elhozza a tüzet az életedbe. Konkrét életöröm, amely felfrissít és megélénkít. Mozgás, ahol lelked finom szépérzéke harmóniára talál. a tánc: életérzés, örömforrás az élet része, a test a szellem felszabadult fejlesztése.!

A JÖVŐNKÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 10. alkalommal rendezte meg Nyári moderntánc estjét. Három kitűnő táncpedagógus: Bagi Ferenc, Keller Nóra és Vass Sándor, több mint kétszáz növendékének színvonalas bemutatója, tanáraik táncba álmodott egyéni koreográfiáival.

A Jövőnkért ami hagyományos, városi szinten is a legszínvonalasabbak közé sorolt rendezvénye, mely számot ad az éves munkáról, a többéves fejlődésről, ezúttal talán még jobban megtöltötte a szentesi sportcsarnokot, mint az előző években. A változatos és színes műsor elvarázsolta és elégedettséggel töltötte el a közönséget, akik végig figyelemmel, lelkesen tapsolva ünnepelték a fergeteges táncosokat. Ebben az évben az iskola hagyományaihoz híven Szirbik Imre polgármester nyitotta meg a teltházas rendezvényt. Tisza-alpár polgármestere is megtisztelte a rendezvényt, hiszen a szentesiek mellett ti-szaalpári, lakiteleki, szegvári és mindszenti gyerekek is felléptek. Bagi Ferenc néptánc-pedagógus több száz növendéke közül, az egyik előképzős és a legnagyobb tudással rendelkező több mint hat éve együtt dolgozó "Jövőnkért Néptánccsoport" lelkes és tehetséges tanulóira tervezett blokkot óriási tapssal jutalmazta a közönség. Az elhivatott pedagógus koreográfiájában dél-alföldi, mezőföldi, rábaközi, mélykeréki román, széki, tyukodi, valamint a szegvári cigánytáncok elemeit szőtte egy látványos au-tentikus képpé. A néptánc együttes, melynek tagjai között tiszaalpári gyerekek is vannak, első országos minősítőn vettek részt az elmúlt tanévben, ahol országos ezüst minősítést szereztek.

Keller Nóra moderntánc pedagógus a tőle megszokott szeretettel és szenvedéllyel készítette fel szép számú növendékeit. Tanítását a precízség és a gyerekeket megtisztelő maximális tudásanyag átadása jellemzi a legkisebbektől a legnagyobbakig. A bemutatott produkciók is mély lelkiéletet és magas szintű tudást tükröztek. A kis balettosok kecses, finom mozgásától a Balance csoport kiforrott, lendületes nehéz ugrásokkal teli koreográfiájáig, felkészítőjük odaadását és rengeteg munkát tükröztek. A Balance 2009-ben a Siófokon rendezett ESDU Hunga-rian World Dance Masters Qalifycation versenyen, közel négyszáz résztvevő közül a Magyar Bajnok II. helyezést érték el Jazz-kategóriában.

Vass Sándor koreográfus, táncpedagógus legrégebben ismert közülük. Idén is a szakmai és színpadi profizmus és ötletek sora jellemezte növendékei bemutatóját. A legkisebbek bája és az alapfokosok, továbbképzősök tudása, táncszeretete jól lejött a produkciók láttán. A Piroska és a Farkas c. mesetánc -már sok helyen sikert aratott az országban - egy-egy részletének bemutatója, méltán keltette fel az érdeklődést az egész darab megtekintésére. Annál is inkább, mert Sanyi saját tanítványai Annus Beáta, Hankó Gyuri és Vass Márti a darab főszereplő táncosai.

A szegvári Norna együttes színes bemutatója, már szinte nélkülözhetetlen hagyomány a rendezvényen. Jó látni az Ő fejlődésüket is.

Keller Rita és Vass Márta, mint tanársegédek munkája, egyénisége is segítette a produkciók létrejöttét.

Tizedik alkalom, de ki tudja mit hoz a következő év?... Az egyre növekvő kiadások, a művészeti iskolák létét is felülírják. Jövőre meg tudjuk-e ünnepelni a tanárok és gyerekek fantasztikus munkájának eredményét? Nem tudom - ha mód lesz rá biztos, ha nem is ilyen formában - de ezúton is köszönöm a pedagógusaim és növendékeink éves munkáját, a szülők együttműködését.

Keller Jánosné
igazgató