2009. július 3.

Barackba rejtették az aranyláncot

Szórakozásból romboltak a lányok

Tűz ütött ki kedden délelőtt a Rákóczi és a Damjanich utca sarkán lévő lakóház padlásterében. Az elsődleges információk szerint a tűzhelyen sütéskor kifröcscsent az olaj, ami lángra lobbant. A lángot pedig a páraelszívó berendezés - amely a padlásra volt kivezetve - "felszippantotta", majd szinte azonnal belobbantotta a háznak ezt a részét. A kiérkező tűzoltók eloltották a tüzet, de a tetőszerkezet teljesen leégett. A szentesi rendőrkapitányság munkatársai közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a tűz keletkezésének körülményeit.

Lopás miatt nyomoz a rendőrség két szegvári fiatal ellen, akik ismerősük arany nyakláncát tulajdonították el, furfangos módon. Még június 24-én érkezett bejelentés a városi rendőrkapitányságra, hogy az általános iskola nyolcadik osztályát befejező fiú ballagási ajándéka, egy arany nyaklánc eltűnt. Kiderült, hogy a fiú meglátogatta a szegvári gyermekotthonban lévő barátait, akiknek meg is mutatta az ékszert. Egyikük csak azért kérte el, hogy közelebbről is vethessen rá egy pillantást. A fiatalok később kitalálták, hogy felmásznak az egyik barackfára, amit meg is tettek. Csakhogy, amikor lejöttek a fáról, a nyaklánc már nem volt meg. A lánc tulajdonosa kereste a ballagási ajándékát, de társai azt mondták, hogy már visszaadták, náluk nincs az ékszer. Később a rendőrségen - szembesítéskor - szintén tagadták, hogy ők tüntették volna el a láncot. A két fiatal később azonban megjelent az egyik szentesi zálogházban, ahová egy arany nyakláncot szerettek volna beadni. Itt futottak bele az őket nyomon követő két civil ruhás nyomozóba, majd elfogták őket. A kihallgatásuk során kiderült, hogy a barackfán, az egyik gyümölcsben rejtették el a láncot, ezért nem találta meg senki.

Két fiatalkorú lány vert szét egy buszmegállót szórakozásból, a város határában. Az esetről egy szemtanú tett bejelentést a rendőrségen és a kiérkező járőrök elfogták a lányokat, akik összetörték a megálló üvegét.

H.V.