2009. június 5.

Ilyenek vagyunk

Deák Diák Show - huszadszor

Jubileumhoz érkezett a Deák Ferenc Általános Iskola jótékonysági rendezvénye, a Deák Diák Show. A nagyszabású műsor történetében az idei már a huszadik alkalom volt.

Múlt pénteken a papírsárkányokkal díszített sportcsarnokban rögtön az est kezdetétől gyermeknapi hangulat alakult ki, amikor bemutatkozott az iskola egyik mazsorett csoportja, a Mini mazsik. Az intézmény igazgatója, Varga Sándorné az iskola alapítványáról elmondta: húsz éve jött létre, az akkori pedagógusgárda és két szülő alapította, az oktatási-nevelési tevékenység segítésére. Évente rendezett jótékonysági rendezvényük a Deák Diák Show. Az igazgatónő, aki maga is kuratóriumi tag, adatokat is mondott beszédében: az alapítvány tőkéje 2008-ban több mint 5 millió forint volt, míg 1 millió 300 ezret a múlt évben nemzeti kapcsolatok ápolására, szakkörök, osztálykirándulások támogatására és az iskola udvarában kialakított pihenőparkra költöttek el, illetve az alapítványnak köszönhetően idén interaktív táblát is tudtak vásárolni. A jubileumi rendezvényen a leköszönők helyébe lépő új kuratóriumi tagokat is bemutatták, s megköszönték azoknak, akik meghívó vásárlásával támogatták az alapítványt.

A programban az iskola minden évfolyama fellépett. A kórus Beatles-dalt énekelt, amivel már az egyhetes liverpool-i utazásra hangoltak, ugyanis júniusban 22 diák vendégeskedik egy hétig ottani partneriskolájuknál. Újszentesi mazsorett csoport is közreműködött a kórus műsorában.

Az egymás után pergő produkciók között az este folyamán láthattunk társastáncot, country-t, néptáncot. Kiderült, hogy a kisdiákokat már a felnőtté válás kérdésköre is izgatja: erről szólt a 4. B Növünk, csak növünk című összeállítása. Vagányságukat bizonyítandó, a másodikosok rollerrel gördültek be a színtérre, ahol a fiú- és lánytábor játékosan mondogatott oda egymásnak, lám, "Ilyenek vagyunk", ez volt a műsoruk címe. Láthatott a közönség közlekedési szituációba ágyazott látványos tornamutatványokat, csábító rózsaszín párducokat, de a talán legzajosabb sikert a tanári kar kalinka-tánca aratta.

A fináléra minden fellépő összegyűlt énekelni.

D. J.