2009. június 5.

Gyermeknapi forgatag

Az idei évben is, immár tizennegyedik alkalommal adott otthont a Damjanich iskola a gyermeknapnak, melyre Szentes minden részéből érkeztek diákok. A szervezők sport, kulturális, valamint kézműves programokkal egyaránt készültek.

A Városi DAMO Gyermeknap nem titkolt célja volt az, amit eddig is mindig szem előtt tartottak: a gyermekek együtt éljenek át egy vidám, önfeledt kikapcsolódást biztosító, változatos és aktív részvételt jelentő, egész napos programot. S mindezt ingyenesen.

Az ünnepélyes megnyitó után, melyen Füsti Molnár Lajos önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket - aki már a kezdetektől fogva támogatja a rendezvényt - kezdetét vette a gyermeknap.

Az iskolák közötti kispályás focibajnoksággal párhuzamosan - mely a Gyermeknapi Kupáért zajlott - a kézműves utcában ajándéktárgyak készültek az apró kezek által. Volt, aki anyagozott, origa-mizott, az ugráló várban töltötte az időt. Mások például a katonaság gépjárműivel ismerkedtek. Lehetőség nyílt a falmászásra és a középkori lovas tornára, a lovas fogatozásra és a környezetünkkel való ismerkedésre is. A kicsik megtanulhatták, hogy mit kell levenniük a boltok polcairól, ha a környezetet óvva szeretnének vásárolni.

A zenei és táncbemutatók után pedig Szabó Zoltán re-pülő-showja zárta a gyermeknapot, ahol 80 kilogramm szalámiból, 150 kilogramm kenyérből, 15 kilogramm margarinból, és 8 láda paradicsomból és paprikából készültek a szendvicsek. Ezt is a támogatók biztosították az 1700 darab fél literes üdítő mellett.

Cseh-Lakos

 

Városi Damo Gyermeknap - igazi, színvonalas gyermeknap! - Németh Gábor, ÖKO-Pack Kft.

Nemcsak beszélnek róla, hanem tesznek is érte: Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Szentes önkormányzata, Csongrád Megyei Önkormányzat, Hungerit, Rónasági Kenyér, Komix-Nagymá-gocs, Füsti Molnár Lajos, Balla Péter, Solti-Transz Kft., Szuperinfó, Taverna Pizzé-ria, Dr. Papp László Városi Sportcsarnok, Városi Ifjúsági Fúvószenekar, Zöldiné Katika, Szabó Zoltán vadászpilóta, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, ÖKO-Pack Játszóház, Hunyadiak Örökében Egyesület, Zöldág Néptáncegyüttes, Lovastor-nászok, Turányi Imre, Mikla-Ker, Sebestyén-Takács asztalitenisz páros, az iskola tantestülete és barátai.

(X)