2009. május 29.

Kis kukta

Szalonnás burgonyatekercs fűszeres paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és (uborkagyalun) vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítése: Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy nagy darab alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük. Amikor a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin, kivesszük. Amíg sül a burgonya, elkészíthetjük a paradicsomot. Héját eltávolítjuk, a paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ráteszszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, öszszeforgatjuk, köretként tálaljuk. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal körítve (vagy sült zöldségekkel) tálaljuk.