2009. május 29.

Első füzetem

Rendhagyó helyszínen, a ligeti sportuszodában rendezik meg az Első füzetem gálaműsort, immáron hetedik alkalommal június 14-én, ahol közel 300 leendő első osztályos kisgyermek személyesen veheti kezébe élete első füzeteit. A vakáció első napjára a szervező Iroda-Profil Kft. nemcsak ajándékkal készül a leendő kisiskolások számára, hanem színes programokkal is várja a kicsiket.

A programot bejelentő sajtótájékoztatón a cég ügyvezető igazgatója elmondta:

- Kifejezetten a helyi elsőosztályosokra gondoltunk a rendezvény megszervezésében, hiszen az egész világon rengeteg első osztályos van, de mi büszkék vagyunk arra, hogy ebben a városban születtünk, itt élünk, itt akarunk teljesíteni és tenni, és vannak elsőseink. Az első füzetem rendezvény nem egy céges rendezvény, hanem a város leendő elsőseinek rendezvénye - hangsúlyozta Ko-recz Mónika, aki bízik abban, hogy a leendő elsősök élvezik majd a vakáció első hivatalos napját, a már nagyokkal, a már iskolásokkal együtt.

Ezen a vasárnapon egész napos kavalkád program várja a strandra látogatókat, melynek keretében a központi színpadon délelőtt 10 órától kezdődik az Első füzetem gálaműsor. - Majd egész nap, mint csibéket vonjuk szárnyaink alá a gyermekeket - fogalmazott az ügyvezető igazgató, s elárulta, hogy a gyerekek és kísérőjük a rendezvényre ingyen mehet be, így a kicsik szabadon ismerkedhetnek nemcsak egymással, hanem környezetünkkel is.

A szentesi Központi Óvoda és a Kertvárosi Óvoda intézményvezetői, Ternainé Fodor Mariann és Geréné Dunaháti-Vas Márta intézményvezetők kihúzták annak a két helyi óvodának a nevét is, akik fellépnek a programban. Az idei évben a választás a Farkas Antal utcai és a Köztársaság utcai óvodára esett. A gálaműsorban két meglepetés csoport is részt vesz, az egyik kisdiákokból áll, míg a másik tagjai nagyobbak. A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola színházi társulatának tagjai megmutatják, hogy mire képesek a tanulás végén.

Cseh-Lakos