2009. május 22.

Levadásztuk Voga Agát

Tömeg loholt a Sláger-karaván nyomában

A 10 éves Sláger Rádió Bumeráng című műsorának mókamesterei, Bochkor Gábor és Boros Lajos törökországi luxusutazáshoz keres nyaralópartnereket. Kedden városunkon is áthaladt a Sláger-karaván, így egy szentesi párnak is esélye volt, hogy bekerüljön a húszfős utazó csapatba.

Már előző este elkezdődött a Nagy Voga vadászat zenés beharangozója a Kossuth téren, ahová begördült a török nemzeti színekkel díszített kamion. Fedélzetén háremhölgyek lejtettek táncot, majd Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar csinált fergeteges hangulatot, miközben a téren nyereményjátékok, termékkóstolók várták az összesereglő embereket. Másnap reggel aztán beindult az interaktív rádiós műsor, fogalmazhatunk úgy is, az őrület. Rajtra készen állt Voga Processzor, aki most aga, illetve Bochkor. Olyannyira interaktív volt a műsor, hogy az aznapi jelszót is a hallgatók hozták össze: Voga Aga Szentesen kártyákat oszt rendesen. Ezt kellett bemondania annak, aki beszállókártyára vágyott a törökországi utazáshoz. Persze, hozzá lehetett jutni úgy is, hogy egyszerűen elkapta az ember, amikor Voga és Bochi dobálták a kamionból. Sokszor szinte közelharc alakult ki az értékes zsákmányért, a tömeg bezsongott, mindenki élvezte a show-t. Bochi telefonos bejelentkezését egy arra haladó traktor vad tülköléssel színesítette, Voga Aga pedig piros esernyővel védekezett a - mint mondta - helyi "paparazzók" ellen. Aztán sietve mennie kellett, amikor a kamion hangfalaiból feldübörgött az ez alkalomra írt (átköltött) sláger szövege: Voga gyere, gyere ide már, ne játszd a kalifát. Ezt a dalt unásig ismételték az Ady Endre utcától a Vásárhelyi útig. Mindenfelé beszállókártyát töltő embereket lehetett megfigyelni, írtak táskán, villanyoszlopon, Sláger-autón. Ki gyalog, ki meg babakocsistul loholt a kamion mellett. A városból kifelé haladva már legalább kétszáz méter hosszan feltorlódott a kocsisor mögöttük.

Töröknek öltözött Sarusi László és családja. A kaftános, turbános és szenvedélyes Sláger Rádió-hallgató férfi azt mondta, nem a kártya a lényeg, egy jó hecc az egész, mellesleg, volt, aki tőle kért. Balogh Gyöngyi viszont az utazásra hajtott, ezért követte végig a menetet bicajjal, bár reggel elaludt. Ha nyerne, anyukájával, vagy a vőlegényével menne, közölte. Tíz előtt megvolt a nyertes is. Egy Kitti nevű hallgatónak kedvezett a szerencse, aki az ájulás határán volt, amikor Borosék felhívták a stúdióból. Három kártyát "rabolt össze", a július 13-tól kezdődő egyhetes luxusnyaralásra a török Riviérán pedig a vőlegényét viszi, árulta el élő adásban a nyertes.

(darók)