2009. április 24.

Kis kukta

A kerti grillezés egy kellemes nyári délután estébe nyúló programja lehet. Csakis akkor lesz sikeres, ha vendégeinknek egy igazi gasztronómiai élményt nyújtunk az alábbi néhány recepttel.

Baconba göngyölt szűzérme

A szűzpecsenyét kb.1-2 cm vastag érmékre szeleteljük, majd bacon szalonna csíkokba göngyöljük, amit fogpiszkálóval rögzítünk. Ügyeljünk arra, hogy a bacon már önmagában sós, tehát a húst ez esetben célszerűbb enyhébben fűszerezni.

Jakitori

Vágjunk a csirkemell filéből kb. 1-1 cm széles, 5-6 cm hosszú hasábokat. Ugyanilyen módon készítsünk elő póréhagymát, és kaliforniai paprikát. A legszínesebb akkor lesz, ha a paprikából mind a három színt - pirosat, zöldet és sárgát is csíkozunk. Húzzuk fel két pálcikára a hasábokra vágott húst, illetve zöldségeket, majd oldalanként néhány perc alatt grillezzük készre.

Mustáros grillbatyu

Két szelet karajt klopfoljunk ki, majd fektessünk le egymás mellé. Az egyiket kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy paradicsomkarikát, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. A másik szelet húst helyezzük rá, s a széleit erőteljesen nyomkodjuk össze. Oldalanként kb. 4-6 perc alatt a hús átsül, azonban a benne lévő mustár, illetve sajt nem engedi kiszáradni.