2009. április 24.

Birkózók találkozója

Jubileumi ünnepség és nemzetközi verseny

Öt éve viseli a városi sportcsarnok dr. Papp László nevét. A képviselő-testület 2004. január 9-én határozott a névváltozásról, majd még abban az évben május 21-én megtartották az ünnepélyes avatást. A jubileumi évforduló alkalmából a szervezők tisztelettel emlékeznek dr. Papp Lászlóra, a város szülöttére, a kiváló sportemberre, az amszterdami olimpia ezüstérmes birkózójára, aki kétszer nyert Európa bajnokságot, háromszor lett Európa bajnoki bronzérmes, nyolcszor nyert magyar bajnokságot. Mesteredző, szakíró volt, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. A város sporttörténetének legeredményesebb sportolója, a magyar sporttörténet kiemelkedő egyénisége a Legfelsőbb Bíróság bírájaként ment nyugdíjba.

A jubileumi évforduló alkalmából a város önkormányzata, a Klauzál BSE birkózó szakosztálya és a Szentesi Birkózók Baráti Köre május 9-én nemzetközi birkózó versenyt rendez. - Azt szeretnénk, ha az évforduló a város és valamennyi sportág ünnepe lenne, mivel Lőrincz Márton olimpiai bajnok és dr. Papp László által elültetett tölgy az egyetemes emberi értékeket és az olimpia eszméjét hirdeti - jelentette ki lapunknak a rendező szervek nevében dr. Kis-Tóth Tihamér, a baráti kör elnöke.

A rendezvény díszvendége lesz dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Papp László egyetemi tanár, a névadó sportember fia és Majoros István olimpiai bajnok birkózó.

A program koszorúzással kezdődik, délelőtt 9 órakor a Lőrincz Márton téren, az olimpiai tölgyfánál (Petőfi Sándor Általános Iskola), majd 9.30-kor a Dr. Papp László Város Sportcsarnok falán levő emléktáblánál helyezik el a megemlékezés koszorúit. Délelőtt 10 órakor lesz a nemzetközi verseny ünnepélyes megnyitója. A versenyre a rendezők 15 csapatot várnak, köztük a Ferencváros, Szeged, Korond (Románia), Baja, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Orosháza, Erzsébetváros (ESMTK) és a helyi Klauzál BSE birkózóit.