2009. április 24.

A próbatétel napja

A Colosseum az életem

Az egészségeseknek és a segítséggel élőknek szervez május 1-jére közös sporttalálkozót a Wellness Colosseum az Arany János utcán. A próbatétel napja elnevezésű egész napos program mottója: "Színezzük be a világot együtt TE és ÉN". Ennek jegyében a kulturális és sportprogramokon kívül Te és Én versenyszámokra is sor kerül, melyben játékos formában vetélkednek majd az egészséges emberek és a segítséggel élők közös csapatot alkotva.

A Wellness Colosseumban nem ez az első alkalom, hogy a közös tevékenykedésre teszik a hangsúlyt a szervezők, hiszen minden általuk szervezett programba bevonják a segítséggel élőket is, akik fejlesztését már négy éve végzik a szakemberek a sportlétesítményben. Eddig heti két, mostmár három alkalommal tornáznak ott többek között a gondozási központ ellátottjai. Köztük olyanok is, akiknél már születésükkor vagy csak később alakult ki valamilyen betegség. Az általuk elsajátítottakat pedig már több alkalommal be is mutatták a nagyközönség előtt városi rendezvényeken.

A próbatétel napján részt vesznek a gondozási központ, a Munkás utcai közösségi és nappali pszichiátriai ellátó egység, a derekegyházi egyesített szociális intézmény, a Csongrád megyei Mozgáskorlátozottak Egyesület szentesi szervezetének, Csongrádról a Csongrád megyei Önkormányzat Aranysziget Otthon Kisréti Otthonának, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon csongrádi tagintézményének tagjai, de bekapcsolódnak a Deák Ferenc Általános Iskolába és a Rákóczi utcai óvodába járó gyermekek is.

A találkozó 9 óra 40 perckor kezdődik fúvószenekari fellépéssel, amit mazsorett bemutató követ. 10 órától közös tornára várják az érdeklődőket, majd Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő hivatalosan is megnyitja a rendezvényt. Kiállítások is kezdődnek szintén ebben az időpontban, és jeleléssel verset interpretálnak a közönség felé. A prominens személyek bemutatása után pom-pom bemutatót láthatnak, fél 11-től kezdetét veszik a versenyszámok és a bemutatók. Köztük kerekes-székes-, BMX-, gördeszka bemutató, valamint háromkerekű kerékpár, elektromos moped váltóverseny, iránytó és vizes sorverseny, zsákban futás, kötélhúzás és labdajáték szerepel a programban, egészen 13 óráig, az Öltöztesd fel a barátod elnevezésű versenyszám mellett.

Fél 2-kor tartják az ünnepélyes eredményhirdetést, majd 14 órától teherautó húzásra, fekvenyomásra és súlyzótárcsa cipelésre kerül sor. A végén, azaz 15 órakor szintén eredményhirdetéssel.

15 óra után bemutatókat láthat a közönség, köztük óvodás, iskolás, tánc, Nippon Zengo, Aero Dance, Bosu, Fitball és jelbeszédes bemutatót, de a gondozási központ és a Kisréti Otthon is produkcióval készül a rendezvényre.

17 órakor a Pom-pom zenekar fellépése vezeti fel az este 6 órakor kezdődő Murphy Band koncertet és az utcabált, mely 23 órakor zárul.

A szervezők alternatív, egész napos programokkal is készülnek. Lehetőség nyílik a hullahopp karikázásra, a célba dobásra, a labdapattogtatásra, aszfalt rajzversenyre, arcfestésre, kézműves foglalkozásra, táncházra, zsákbamacskára. Lesz bűvészbemutató, harmonika show, ugrálóvár, lufihajto-gatás, zsákbamacska, rajzverseny. A bátrabbak pedig kipróbálhatják az Ifjúsági Foglalkoztató Kalandparkot is, azaz a mászófalat, a slackline-t és a kerekesszékes pályát.

Az étkezési és vásárlási lehetőségek is biztosítottak a rendezvény teljes ideje alatt, sőt esti programként, 6 órától Süssünk, süssünk valamit címmel közös főzésre is lehetőség van, melyhez az eszközöket a szervezők biztosítják. Erre jelentkezni előzetesen lehet, a Wellness Colosseumban.

Cseh-Lakos