2009. március 27.

Kis kukta

Tejfölben sült csirkemell

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 nagy pohár tejföl, 1 evőkanál ételízesítő, pici só, pici víz, 0,5 dl olaj.

Elkészítés: A csirkemellet kockára vágjuk és kis tepsibe rakjuk, majd hozzáöntjük a vizet és az olajat, fűszerezzük és öszszekavarjuk. Előmelegített sütőbe tesszük. Amikor elkezd fehéredni a hús, ráöntjük a tejfölt, összeforgatjuk, és vissza a sütőbe. Néha-néha megkavarjuk. Akkor jó, ha a tejföl sűrűsödni kezd.

Csokis-meggyes kavart sütemény

Hozzávalók: 4 tojás, 4 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 3 púpos ek. liszt, 1 ek. kakaó, 1 cs. sütőpor, 10 dkg étcsokoládé, 1 üveg meggybefőtt.

Elkészítés: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal kikeverjük, félretesszük. A lisztet, a kakaót, a sütőport és az összetört csokit szintén összekeverjük, és a tojásos keverékkel eldolgozzuk. Kikent formába öntjük (kisebb tepsi, kör alakú sütőtál), a tetejét gazdagon kirakjuk meggyel. 250 fokon 5 percig sütjük, majd 200 fokon kb. 40 percig. Tűpróbát mindenképpen végezzünk.