2009. március 13.

Produkciók és díjak

A Boros Alapítvány jótékonysági estjén

Gulyás Martin, Budai Diána, Rác Amanda, Bártfai Csaba

Ismét megszervezte jótékonysági estjét a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola diákjaiért 1996-ban létrehozott alapítvány. Az iskolában ezen a héten zajlottak a már hosszú hagyományra visz-szatekintő Boros-hét prog-ramjai, március 11-én este pedig a zsúfolásig telt megyeházi díszteremben kétórás műsor keretében az intézmény jelenlegi és volt tanulói adtak elő remekbe szabott produkciókat. Molnárné Tóth Györgyi tagintézmény-vezető köszöntőbeszédében diákjaik sokoldalúságáról beszélt, akik nemcsak az előadóművészetek terén a színpadon, de az előtérben rendezett kiállításon képzőművészeti tehetségüket is közszemlére tehették.

A műsorszámok sorát Hornyik Anna szavalata nyitotta, aki nemrég a Kazinczy-szépkiejtési verseny megyei fordulójában első helyezést ért el.

Próza, ének, tánc, zenélés követte egymást, előfordult közös produkció is: Kiss Linda a Besame mucho-t dalolta, melyre Schwartz Péter és Pap Szandra, a Szilverből latin táncot lejtettek.

Az est végén következtek az ünnepi pillanatok: ekkor került sor az iskola névadójáról, Boros Sámuelről, Szentes egykori jegyzőjéről, majd első polgármesteréről elnevezett díjak odaítélésére. Az emlékplakettre a diákok pályázhatnak, s kiváló tanulmányi eredménnyel, az iskoláért, a közjóért végzett munkával lehet kiérdemelni. Idén hat jelölt közül a tantestület döntése alapján a Boros Sámuel-díjat Bártfai Csaba, Budai Diána, Gulyás Martin és Rác Amanda kapták. (Őket jövő heti számunkban mutatjuk be.) Mindemellett a tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesített diákokat is jutalmazták.

(darók)