2009. február 27.

Nyílt levél

Szirbik Imre polgármester,
a képviselő-testület tagjai,
Balogh Szabó Imre r. alezredes
és Szentes város, illetve
a kistérség lakói részére

A Szentes Városáért Civil Fórum elismerését fejezi ki a rendőrkapitányságnak a közbiztonság érdekében végzett munkájáért, a 2008. évi eredményekért, és megköszöni, hogy viszonylagos nyugalom van városunkban: nincsenek nagyobb atrocitások, jó arányban derítik fel a bűneseteket, juttatják az igazságszolgáltatás kezére az elkövetőket.

Kérjük, hogy a jövőben is hasonlóképpen, sőt, ha lehet még hatékonyabban járjanak el a bűnelkövetőkkel, a szabályok megszegőivel szemben a közbiztonság további megszilárdítása érdekében, biztosítsák a közrendet, a nyugodt és kiszámítható közlekedést a városban, azt, hogy az emberek biztonságérzete még inkább javuljon. Ne vegyük át az országban több helyen megjelent pánikot, és az Alkotmányban meghatározottak szerint ítéljék meg az elkövetőket: semmi esetre sem az etnikumi hovatartozás alapján. A bűnös jusson az igazságszolgáltatás kezére, kapja meg méltó büntetését, de ne legyen szerepe az etnikai hovatartozásnak a bűnös megítélésében. A Szentes Városáért Civil Fórum a hozzá csatlakozott civil szervezetekkel minden segítséget megad a rendőrség munkájához, a közbiztonság további megszilárdítása érdekében.

Egyúttal ennek elősegítése érdekében felkérjük mind a városban, mind a kistérségben élő fiatalokat, hogy - etnikai hovatartozás nélkül - támogassák a rendőrség munkáját, vegyenek részt a polgárőrség munkájában a város és a kistérségben élő lakosság biztonsága, nyugalma érdekében.

Felkérjük, mind a polgármestert, mind a képviselő-testület tagjait, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a jelenleg munkanélküliek álláslehetőséghez, ezáltal jövedelemhez jussanak.

Ellene vagyunk minden szegregációnak a társadalom bármely területén és szeretnénk, ha a cigány önkormányzat ezeknek az elveknek a tudatosítása érdekében hathatósabb munkát végezne tagjai körében.

Végezetül kérjük Szentes város lakóit, illetve a kistérségben élőket, hogy a nyugalom fenntartása, a közbiztonság további szilárdítása érdekében tegyenek meg mindent, amivel a fenti elvek megvalósítását elő tudják segíteni.

A Szentes Városáért Civil Fórum
ügyvivői testülete