2009. február 27.

Lesz mit megbeszélni

Tóth Gyula nyugalomra inti csapatát

Finoman szólva sem volt egy súlycsoportban az Újpest és a Bodrogi Bau- Szentesi VK férfi vízilabda csapata az elmúlt hétvégén lejátszott bajnoki mérkőzésen. Amilyen nagy bravúr volt a lila-fehérek legyőzése az ősszel, olyan mellbevágó arányú volt a most elszenvedett vereség. A 21-8 után Vass Sándor vezetőedző sem találta igazán a szavakat, tömören úgy fogalmazott: "Ez szégyenletes volt."

Korábban azt nyilatkozta a megyei napilapnak, hogy pályafutása legszomorúbb mérkőzésén van túl, és ezt az állítását néhány nappal később is fenntartotta. Vass szerint ki lehet kapni az Újpesttől, de ilyen gyalázatos teljesítménnyel nem. Amilyen egységes volt csapata a Fehérvár ellen, olyan szétesett produkcióval rukkoltak elő az elmúlt szombaton. Nem figyeltek egymásra a vízilabdázói, nem tartották be a megbeszélteket, türelmetlenül, kapkodva támadtak, semmilyen ellenállást nem tanúsítottak az Újpesttel szemben, ennek is volt köszönhető, hogy félidőben 12-1, majd később 16-2 (!) is állt az eredményjelző táblán. Kedden edzés helyett vették elő újra a történteket a pólósok, valószínűleg volt mondanivalója bőven Vass mesternek. A három hetes szünetben lesz idő újra felrázni a társaságot, legközelebb ugyan is március 13-án szállnak medencébe a fiúk, az ellenfél ekkor a Szolnok lesz itthon, majd másnap a Szegeddel játssza a megyei rangadót a Szentes, ugyan csak hazai környezetben.

A hölgyek itthon próbálták megállítani a listavezető Dunaújvárost a bajnokság középszakaszának második fordulójában, ám a bravúr - bár sokáig nagyon szoros volt az összecsapás - nem sikerült. 4-4-ig többször is vezetett a Hungerit-MetalCom-Szentesi VK, ám a második negyed végén átvette a vezetést a vendég együttes, és nem is engedték ki azt a kezükből. Többször megcsillant ugyan az egyenlítés lehetősége, de a pontszerzés végül nem sikerült. Női csapatunk legközelebb február 28-án, szombaton 16 órakor játszik bajnoki mérkőzést, a ligeti uszodában az Eger lesz az ellenfél.

H. V.