2009. február 13.

Újabb balhé a Horváth Mihály utcában

Két lakásba is betörtek a múlt héten, egészen pontosan február 5-én, a délelőtti órákban. Mindkét lakás a belvárosban található, és mindkét épület kaputelefonos zárberendezéssel van felszerelve. Ennek ellenére be tudtak jutni az épületbe a tolvajok. A tettes vagy tettesek az egyik lakásból tízezer forintot, a másikból műszaki cikkeket és ékszereket vittek magukkal.

Ismét rendbontás volt a már jól ismert és már-már hírhedt belvárosi szórakozóhely előtt. Ezúttal ketten keveredtek szó- és ütésváltásba egymással, aminek az lett a következménye, hogy a sértett nyolc napon túl gyógyuló, orrcsonttöréses sérüléseket szenvedett. Ellenfelével szemben súlyos testi sértés miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság.

Fatolvajt fogtak a rendőrök Nagymágocs határában. A férfi mintegy 60 ezer forint értékű fát vágott ki, amikor elfogták. Ellene lopás miatt indul nyomozás.

Telefonfülkét rongáltak meg a Csongrádi út és a Hegedűs László utca sarkán. A készülék kagylórészét tették tönkre a vandálok, a kár körülbelül 30 ezer forint.

Ezúttal az egyik általános iskolából lopott mobiltelefont, eddig ismeretlen tettes. A suli tornatermének öltözőjéből tűnt el a készülék.

Három ismeretlen személy szerette volna elszállítani az egyik tanya udvarán lévő vasat, amihez a házigazdától engedélyt kértek és kaptak. A fémgyűjtők azonban nem elégedtek meg a vassal, a tulaj figyelmét elterelve bementek a házba, ahonnan 50 ezer forintot loptak el.

Rendőrjárőrök értek tetten egy fiatalembert, aki február 7-én az éjszakai órákban a Felsőpárton ment be házak udvarába, ahol az épületekről, kerítésekről szedte a figyelemfelhívó fémtáblákat (pl. "Vigyázz, a kutya harap!", stb.) és utcanév-táblákat. Az ottani lakosok egyike azonban bejelentést tett a rendőrségen, és elfogták a gyűjtőt, akinél kb. húsz ilyen táblát találtak meg.

H.V.