2009. február 13.

Saját dalok CD-n

Lemezbemutatóra készül a Sweet Sixteen

Első lemezének anyagát is bemutatja a blues-rock zenét játszó Sweet Sixteen jövő pénteken egy koncert keretében.

Szentesi fellépéseik mellett játszottak már a 2003 óta létező helybeli együttes zenészei szegedi főiskolai rendezvényeken, motoros találkozókon, a mindszenti rock-fesztiválon, s a tiszakécskei rockmaratonon is. Fekete Zoltán gitározik, Szabó Sándor basszusgitáron játszik, Horváth-Varga Zoltán dobol, Kukovecz Pál gitározik és szájharmonikázik a csapatban, s valamennyien énekelnek is.

Koncertjeiken alapvetően feldolgozásokat hallani tőlük, például Eric Clapton, Robben Ford, J. J. Cale és ZZ Top-dalokat.

Így lesz ez a február 20-i fellépésen is, melynek az Arabella kávéház ad helyet. Ezen az estén vehető majd először kézbe az együttes kilenc saját dalát tartalmazó CD-je. A szerzői kiadásban megjelenő korongon hallható számok az elmúlt hat évben íródtak, akad köztük viccesebb, populárisabb, de valamennyi személyes hangvételű, s emberi gondolatokat közvetítenek, mondja Zoltán és Pál. Ők írják a szöveget, de a dalok végleges formája mindig a zenekaré, teszik hozzá. A blues behatásait közvetítik dalaikban is. Az első Szentes Underground CD-n már szerepeltek, de most szánták el magukat önálló lemez elkészítésére. Jelentős segítséget adott ehhez az Életjel kulturális egyesület által a PANKKK-program pályázatában rendezett tehetségkutató, ahol tavaly nyáron stúdióidőt nyertek. Mészáros Gábor, alias Murphy stúdiójában vették fel a lemezanyagot, aki maga is játszik a CD-n. A zenészek beszámolója szerint jó körülmények között, kiváló hangulatban dolgoztak, nem akarták elkapkodni első lemezfelvételüket, így múlt hét közepén ért véget a mintegy hét hónapos munka. Kritikusak magukkal szemben az együttes tagjai, ám az eredménnyel elégedettek: szerintük vállalható az anyag. Minél több helyen szeretnék bemutatni. Nem is titkolják, újabb fellépéseket várnak tőle, hiszen ez tartja életben a hasonló zenekarokat. Fűzi Zoltán vette kézbe az utóbbi hónapokban a szervezést.

A jövő pénteken este 9-től kezdődő műsorról azt mondják a zenészek, az első órában akusztikus zenéléssel indítanak. A "székenülős", meghitt produkció után "hangoskoncert" keretében hajnalig tart a belépődíjmentes buli, ismert számok mellett saját dalaikat is hallhatjuk.

Billentyűsként Murphy is meghívást kapott, mellette gitáron Kováts Zoltán is gitározik az esten, valamint Kováts Kitti és Bianka vokálozik még vendégként. A hangzásról a Sweet Sound technikai duó gondoskodik, s hangfelvétel is készül a fellépésről. Ezt valószínűleg felteszik a honlapjukra (sweet16.uw.hu), melyen minden elérhető lesz, ami velük kapcsolatos.

D. J.