2009. február 13.

A szalag erőt ad a célokhoz

A 12. K Sinatra-klasszikusára táncolt

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola utolsó éves diákjai is elérkeztek az iskola élet egyik legszebb eseményéhez. Szalagavató báljukon nyolc végzős osztály sorakozott fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

Először meghívott vendégek, Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő, illetve a fenntartó megyei közgyűlés részéről Deák Éva köszöntötték és látták el jó tanácsokkal a formaruhás diákokat. Pintér Etelka, az iskola igazgatója az ünnepséget a felnőtté válás egyik mérföldkövének nevezte, mely egyben fogadalomtétel is, hogy végigviszik a szakmai vizsgát, s az érettségit. A szalag adjon erőt a kitűzött célok eléréséhez, hallhatták az est ünnepeltjei az igazgatónőtől.

Harminchárom pár táncolta a keringőt Papp Balázs koreográfiájára, s különösen azzal arattak nagy sikert, amikor a fiúk karjukba kapták partnernőjüket, s úgy pörögtek. A 12. K osztály az ismert Sinatra-dallal megidézte New York-ot, majd humorban gazdag Nemek harca következett a G és P osztálytól. Szép, mutatós legyen, ne modern zene, s egyszerűbb, amit meg tudnak valósítani, mondta választásukról a Sinatra-klasszikus után Madarász Ildikó osztályfőnök, aki maga is cilindert húzott, és táncolt. Négy hónapot áldoztak a táncukra, árulja el a K osztályos, vagyis kereskedelem-marketing szakos Somogyi Imre. A fiú számára a szalag a 4 éves kitartó tanulást jelképezi. Tervei szerint még marad két évig az intézményben, logisztikát tanulni.

Osztálytársa, Lázár Mária a szakma élelmiszer ágában képzeli el a jövőjét. Pozitív élményként említi az őszi fogyasztóvédelmi versenyt, mely amellett, hogy jó tapasztalatokkal szolgált, jól össze is kovácsolta a társaságot.

Balogh Ágnes a korábban villanyszerelőként végzett bátyjától hallott sok jót az iskoláról, de érdekli is a kereskedelem. Bár a 31-es osztálylétszámból csak 8 fiú van, szerinte nem baj, hiszen jó az osztályközösség. Az iskola széles palettát kínál szakmákból a fiúknak, ezért van ebben az osztályban kevés belőlük, indokolja az osztályfőnök.

Varga Szilvia csak szép emlékeket őriz az iskoláról, mint a Zsoldos-napokat és egyéb vidám alkalmakat. A szalag arra fogja emlékeztetni: ha már eddig eljutottak, az érettségin sem lehet gond. Továbbtanulást a Szolnoki Főiskolán tervez, pénzügy és számvitel szakon. Ő keringőzött is, s már a báli ruhában várta az újabb szereplést. Azt mondja, izgul a rokonok, barátok előtt, már csak a sok rohanás miatt is: szalagtűzés, átöltözés, osztálytánc, átöltözés, újabb tánc, s már sietett is táncolni.

Darók József