2009. február 13.

Folytatódik a közmunkaprogram

Sikerrel pályázott az önkormányzat szociálpolitikai osztálya a téli közmunkaprogram folytatására, így nem február 14-ig, hanem március 31-ig foglalkoztatnak a programban 40 főt Szentesen és a kistérségben. Március végéig tervezhetők a feladatok. Egy ember helyett kell új dolgozót felvenni, mivel ő hosszú ideig lesz munkaképtelen, rajta kívül lemorzsolódás eddig nem volt.

A most elnyert támogatási összeget, 6,9 millió forintot azonban az első körben elnyert 8, 9 millió forinttal ellentétben már nem lehet eszközbeszerzésre fordítani, ebből a pénzből csak a bérek és a járulékok fedezhetők. A projektben a halmozottan hátrányos munkaerő-piaci helyzetű célcsoportból kiválasztottak Szentesen két óvodai körzetben, a Deák, a Petőfi és a Koszta József Általános Iskolában, valamint a gondozási központban, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban, a hajléktalansegítő központban és a Terney Béla Kollégiumban folytatják a belső felújítási munkálatokat, a programvezető koordinálásával.

A programvezető Szentesen napi szinten végiglátogatja a helyszíneket és beszél a pályázatban résztvevőkkel, folyamatosan figyeli a teljesítményt, és segíti az egyéni problémák megoldását, minden felmerülő konfliktust azonnal kezel.

Folyamatosan tájékoztatja a szociálpolitikai osztályt a munka állásáról, tárgyal az intézményvezetőkkel, egyezteti a feladatokat, értékeli a teljesítményt. Egy-egy projekt megvalósítása komoly háttérmunkát igényel mind a programot vezetőktől, mind a polgármesteri hivatal dolgozóitól, hisz az adminisztráció, a munkaszerződések elkészítése, a dokumentáció, a naprakész nyilvántartások és a havi pénzügyi és szakmai beszámolók pontosságán éppúgy múlik a program sikere, mint a programban dolgozók teljesítményétől - tájékoztatta lapunkat Mészáros Ágnes, a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának munkatársa.

Cseh-Lakos