2008. december 19.

Folytatódna a mászófal-projekt

Az ifjúsági kalandpark bővítésén gondolkodnak

A hideg időjárás beköszöntével már nem tréningeznek a Dózsa-ház melletti füves területen azok a fiatalok, akik hetekig segíttek a többieknek a mászófal mászás gyakorlásában. A Fiatalok Lendületben program keretében a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálathoz beadott pályázat segítségével épült a mászófal, mellyel az Életjel KKSE és a St. Jupát SE. tagjai a jövőben is szeretnének teret biztosítani a többi fiatal számára a hasznos időtöltésre.

Idén nemcsak mászófal, hanem íjászpálya, túrakenuzás is várta mindazokat, akik az Ifjúsági Foglalkoztató Kalandparkba látogattak. Sőt a szüleikkel érkező kisebb gyermekek sem maradtak ki a sportos időtöltésből. Az egyesület tagjai azonban szeretnék bővíteni a park szolgáltatásait, újabb hasznos játékokat akarnak beszerezni. Azon is gondolkodnak, hogy hogyan lehetne az általuk biztosított lehetőségeket különböző más aktív sportrendezvényekbe bevonni. Mint ahogy az egyik résztvevő, Gergely Gábor egyesületi tag lapunknak elmondta: Örülnének ha a nyári táborok szervezői is bekapcsolnák programjaikba a mászófalat, illetve hasznos időtöltést jelentene ezeknek az eszközöknek az alkalmazása az iskolai sportnapokon is. - Jó tapasztalatai voltak a csapatnak az idei térfesztiválon, a lakosok közül sokan próbálták ki a falmászást, nemcsak a gyerekek, hanem az idősebb korosztály tagjai közül is. A hétvégi mászás pedig beszélgetésekre, új barátságok kialakulására is teret nyitott a hasznos időtöltés mellett. Olyan fiatalok is szóba álltak egymással, akik talán máshol sohasem találkoztak, beszélgettek volna. Sőt így a számítógépezés helyett a természetben töltötték szabadidejüket aktívan, sportolással. Fejlődött a kitartásuk, a koncentrációjuk és az önfegyelmük, s tudtak alkalmazkodni egymáshoz, sokszor kompromisszumokat is kötöttek - mondta Gábor.

Ezen kívül kialakult egy csapat is, hiszen hónapokon keresztül működtek együtt az Életjel KKSE, a St. Jupát SE. és a Családsegítő Központ tagjai és munkatársai, s a közös tevékenykedés várhatóan folytatódik a jövőben is. Falmászásra azonban addig is bárkinek van lehetősége, hiszen a kalandparknak ez a része télen is üzemel, sikerült a falat felszerelni a Dózsa-ház egyik megfelelő belmagasságú helységébe. Így aki szeretné kipróbálni ezt a sportolási lehetősége, az keresse fel a www.jupat.hu vagy a www.eletjel-szentes.org honalapot, ahol tájékozódhat a nyitvatartásról.

Cseh-Lakos