2008. december 19.

Van egy ötletem!

Egy csendes este. Ránk férne, nem igaz? De szép lenne! Végre a magát hülyére kereső, és magából, családjából hülyét csináló Győzike nélkül, a Jóban-rosszban (lévő) Barátok között színészecskéi nélkül, a különböző marhaságokban szerepet játszó önjelölt sztárocskák nélkül. És akkor még a Mónika csupa észkombájnokat felvonultató mit tudom én micsodáját nem is említettem. Annyiszor eltöprengtem már azon, de komolyan: miért gondolják a tévések, hogy ezek a silány műsorok nekünk annyira tetszenek!? Persze, hogy ránk erőltetik, hiszen este 7 órától 9-10-ig mást sem kapsz attól a hazugládától. Hadd művelődjön a magyar!

Tegnap testületi ülés volt a városházán. Az utolsó ebben az évben. Nagyon vártuk. Már hogy vége legyen. Alig 10 órát tartott. Még mielőtt a szívükhöz kapnának, megnyugtatok mindenkit, képviselőink ezzel az idővel még nem hajazták le a csongrádiakat. Náluk a 12 óra viszi a pálmát. De hát mi még a tíznél tartunk. Ennek felét Horváth képviselő úr kérdés-feleletei és Krajsóczki Sándorné pénzügyes hivatali csoportvezető készséges válaszadása töltötte ki. Utóbbitól darabszámra halálos pontossággal megtudhattuk, hogy a Kossuth téren hány ezer fűmagot vettettek el, és abból hány ezer gondolta úgy, hogy ki is kel. Ja! Így már nem halunk meg tudatlanul.

Mi is történt még azon az estébe hajló délutánon? A nagy érdeklődésre való tekintettel elmondhatom. Tény és való, talán azért, hogy nyugodtan végigdolgozhassuk a karácsony előtti csúcsidőszakot, az utóbbi időben minden év végén előhozakodnak úgymond testidegenségünkkel. Ez azt jelentené magyarul, hogy a Szentesi Élet nem illik a Szentesi Városi Szolgáltató Kft. profiljába. Ami valahol igaz is lehet, bár leginkább a gazdasági ügyek intézése az, ami a céghez köti az újságot, a kiadója ugyanis az önkormányzat. A kft. meg ugyebár a városvezetés gazdasági társasága. Azért nem olyan bonyolult ez, mint mondjuk, Hernádi Juditot vagy Hajós Andrást megérteni a Heti hetesben.

Szóval menni vagy nem menni? Eme Hamleti-kérdés csilingel búcsúszavak özöne helyett karácsonytájt inkább angyalok énekére áhítozó fülünkben. A leggyakrabban a helyi rádiót emlegetik. Talán mert nekik ez a csúcs a helyi médiában. Nem tudom, hogy vannak ezzel, de a hallgatóknak egészen más a véleményük. Vicc az egészben, hogy a rádió is veszteséggel küszködik, miként az újság. Halkan jegyzem meg, ha csak a felét megkapnánk annak az önkormányzati támogatásnak, amit a rádió magához ölel az adófizetők pénzéből, abból a városi hetilap már gazdaságosan működhetne. Színesben.

Van egy ötletem: ha már mindenképpen testidegen az újság, akkor inkább csatoljanak bennünket a Liget Kft.-hez. Az is az önkormányzaté. Ott, legalább ha fizetést nem is, de ingyen ebédet kaphatnánk.

Csend van, csodálatosan szép este, és béke. Elvagyunk valahogy. Horváth képviselő úr Civil tévéje sem csorbul tovább.

Lovas József