2008. december 19.

Taroltak táncosaink

Kiváló eredményekkel zárták a Szilvert TSE táncosai a december 13-i Felnőtt Ifjúsági Országos Ranglista és Junior II. Országos Standard Ranglista versenyt. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megrendezett rangos megmérettetést a fiatalabb korosztályok klubközi versenye előzte meg, a teljes délutánt betöltő programra az ország számos pontjáról érkeztek táncosok.

Neves bírók pontozták a versenyzők standard és latin produkcióit. Volt, aki Székesfehérvárról, Rácke-véről, Nyíregyházáról, Budapestről, Miskolcról, illetve Szeghalomról érkezett, hogy szakmai szemmel bírálja a lépéseket és a koreográfiát. A lelkes nézők közül sokan gyermeküket kísérték el a versenyre, hogy az utolsó pillanatokban bátorítsák őket. Szentesiek is nagy számban látogattak ki a versenyre, melynek végén a nézők örömmel konstatálták, ismét egy színvonalas versenyt láthattak a Szilver Táncsport Egyesület szervezésében. Pozitív tapasztalatokkal zárta a rendezvényt az egyesület vezetője, Szatmári- Nagy Szilvia is, aki attól félt, hogy így a karácsonyi készülődés idején nem telik majd meg a csarnok. Nem így lett, felülmúlta várakozását az érdeklődés.

A nézők nem csalódtak, több kupát és érmet adhatott át a szentesi versenyzőknek Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő. A Felnőtt Tíztánc Magyar Ranglista versenyben négy szentesi páros táncolt a döntőben, végül az első helyezést a László Csaba-Mikes Anna, a másodikat a Szalkai-Szabó Gábor- Markó Ágnes, a harmadikat Balázs Zsombor- Németh Nikoletta páros szerezte meg, negyedikként a Kósa And-rás-Pandur Petra, ötödikként a Süttő Roland- Tom-bácz Anikó, hatodikként pedig a Budai Attila-Barna Lilla páros zárta a versenyt.

A Junior II. Országos Standard Ranglista Versenyben szintén szép sikereket értek el táncosaink - négyen páros került itt is döntőbe -, második lett a Kis Vencel-Tóth Fruzsina, harmadik a Hegyes Bertalan János-Kis Violetta, negyedik a Jéri Tamás-Szepesi Lilla, ötödik a Győrfi Norbert- Szűcs Liliána Veronika páros.

Cseh-Lakos