2008. december 19.

Zséda közel a közönséghez

Színészkedne is az éneklés mellett

Zsédenyi Adrienn a Zongorista és Én című műsorral jött városunkba, hogy karácsony előtt egy hangulatos pódiumelőadással bűvölje el szentesi közönségét a megyeháza dísztermében. A népszerű énekesnő a fellépés előtt válaszolt kérdéseinkre.

- A Zongorista és Én az egyik legkedvesebb műsorom, mondja. - Olyan dalokat válogattam benne össze, melyek valamiért sokat jelentenek nekem, kedvesek számomra. Ez persze nem jelenti azt, hogy "igazi Zséda" slágerek nincsenek a műsorban, de szemben a nagykoncertemmel, mely elsősorban ezekre a dalokra épül, ez most egy meghitt hangulatú, közvetlen este.

- S az ilyen intimebb hangulatú fellépéseken jobban érzed magad, mint  a zajos koncerteken?

- Nem mondanám zajosnak a nagykoncertemet sem! Ott különösen most, az új dalokkal kiegészülve a show dominál, ahogyan egy popkoncerten lennie kell. A zongorás műsorban több a lehetőség a közvetlen kommunikációra, egy másik világot mutatnak azok a dalok, melyeket oda válogattam. A Fekete Rúzs még a zongorás műsorból sem maradhat ki! Ez most a legújabb kedvencem, Geszti Péter és Rakon-czai Viktor fantasztikus szerzeménye, mindenképpen eléneklem. Sőt, számítok rá, hogy a szentesi közönség velem énekli majd!

- Szentesre jártál drámai tagozatra, s mivel az új klipedben is szinte már színészi teljesítményt nyújtasz, adódik a kérdés: kielégít az éneklés, vagy beleférne még az életedbe a színjátszás is?

- A színház volt az első szerelem az életemben, ezért is mentem Szentesre, de az éneklés az igazi, az élethoszszig tartó lángolás. Éneklés nélkül azt hiszem, nem tudnék létezni. Ennek ellenére mostanában foglalkoztat a színészet is, de csak kiruccanás jelleggel. Nemrégiben a Madách Színház igazgatója kért fel arra, hogy Webber-estjükön a Jézus Krisztus Szupersztárból énekeljek egy dalt, csodás élmény volt.

- Mit jelent számodra a szentesi múltad? Olvastam róla, hogy felírtad magadnak célként: Szentesért tanulok. Aztán végül is mégsem fejezted be az itteni gimit. A kapcsolat azért megmaradt a volt tanáraiddal?

- Szentes maradandó nyomokat hagyott bennem, a szó legnemesebb értelmében. Az a szellemi szabadság, alkotó közeg, amiben ott benne élhettem, örökre eldöntötte a művészethez való viszonyomat. A mai napig szeretettel gondolok a Szentesen töltött évekre. Rengeteg barátságom, kapcsolatom van a mai napig abból az időből.

- Nagy divatja van a különböző reality showk-nak, téged is megkerestek már ilyen ajánlattal?

- Az én életutam egészen más alapokon nyugszik, nem gondolnám, hogy akár egy kérdés erejéig is kéne foglalkoznom ezekkel a műsorokkal.

- Milyen lesz nálatok a karácsony, hol töltöd az ünnepeket? Fellépést ilyenkor is vállalsz?

- A karácsony szigorúan a családról szól számomra. Már a megelőző néhány napot is szabadon hagytam a naptáramban, hogy nyugodtan tudjunk készülni, hiszen Nimród számára ez lesz az első olyan karácsony, amikor már ő is aktív részese lesz az ünnepnek. Szeretnék számára igazi mesebirodalmat teremteni, csodákkal teli napokat, hogy érezze, valóban ez az év legszebb időszaka.

Darók József