2008. november 28.

Hárman haltak meg a balesetben

Három halálos áldozatot követelő közúti baleset történt kedden, a kora délelőtti órákban. Egy Szentes felől Hódmezővásárhely irányába tartó Suzuki személygépkocsi 8 óra 30 perc körül az ún. derekegyházi elágazást követő kanyar után - eddig tisztázatlan okok miatt - áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a szabályosan érkező kamionnak ütközött. Az ütközést követően a Suzuki megpördült, tovább sodródott, majd a kamion mögött haladó Fiatnak csapódott. A balesetben a Fiat sofőrje, egy hódmezővásárhelyi nő, és a Suzuki két utasa, egy eperjesi férfi és nő a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrök. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére - kb. két órán keresztül - teljes volt az útzár, a forgalmat Szegvár felé terelték.

Betörtek egy társasházi lakásba ismeretlenek az elmúlt hétvégén. A tolvaj vagy tolvajok 30 ezer forint készpénzt vittek magukkal.

Láncfűrészt vittek el egy derekegyházi lakóház melléképületéből. A szerszám értéke mintegy 100 ezer forint.

November 21-e és 24-e között egy mentettréti tanyát látogattak meg a tolvajok, és az ott talált élelmiszert és használati tárgyakat annak rendje és módja szerint el is vitték magukkal.

Villanyszerelési eszközöket loptak el az egyik Kossuth utcai építési területről november 23-ára virradóra. A kár kb. 50 ezer forint.

Szintén erre a napra virradóra történt, hogy egy Gergely utcai lakásba tolvajok hatoltak be, összeszedték a készpénzt és az aranyat, majd távoztak a helyszínről. A kár eléri a 220 ezer forintot.

500 ezer forint értékű kisgépet tulajdonítottak el egy felújítás alatt álló házból november 16-ra virradóra, 21-én éjszaka pedig egy női táskát fosztottak ki az egyik szentesi szórakozóhelyen. A tulajdonos iratai, bankkártyája, és 11 ezer forintja bánta az aznap estét.

H. V.