2008. november 28.

Papp: "Örülök, hogy ott lehettem"

Az elmúlt hétvégén Csehországban, Nymburkban rendezték meg a felnőtt férfi lábtenisz világbajnokságot. A magyar válogatott tagjaként - még ha csak tartalékként is -, de a Szentesi Lábtenisz SE játékosa, Papp Tibor is részt vehetett a világversenyen. A 15 nemzetet felvonultató viadalon a magyarok a mezőny elején végeztek.

- Milyen házigazdája volt Csehország a Lábtenisz vé-bének?

- Az esemény rangjához méltó volt a szervezés, az ellátás, a marketing és a színvonal is. A pálya speciális, gumírozott anyagú szőnyeg volt, és természetesen lábtenisz labdával zajlottak a mérkőzések. Tudni kell, hogy a cseheknél és a szlovákoknál profi szinten űzik ezt a sportágat, a legjobbak ott ezért fizetést kapnak. Nem csoda, hogy ők - no meg a románok - voltak a világbajnokság legjobbjai. A sportág népszerűségéről mindennél többet mond, hogy a bronzmérkőzésekre és a döntőkre már egy héttel az esemény előtt nem lehetett jegyet kapni, a cseh tévé élőben közvetített, a helyszínen pedig kétezren ültek a lelátón.

- Hány kategóriákban mérkőztek meg a legjobbak?

- Egyéniben, páros A, páros B és hármas csapat szakágakban is világbajnokot hirdettek. Pénteken reggel kezdődtek a mérkőzések, szombaton estig valamennyi szakágban lezajlottak a küzdelmek, vasárnapra kizárólag azok az összecsapások maradtak, melyek az érmek sorsát döntötték el.

- Milyen eredménnyel zártak a magyarok?

- Egyéniben a legjobb nyolc közé jutott a versenyzőnk, itt sérülés miatt kellett feladnia a meccset, páros A kategóriában ötödikek lettünk, páros B-ben negyedikek, a hármas csapat szakágban pedig - a románokat 2-1-re legyőzve- bronzérmet szerzett a magyar válogatott.

- Pályára nem lépett, emiatt nincs hiányérzet önben?

- Természetesen jó lett volna mérkőzésen szerepelni, de azt is tudom, hogy a válogatott kerettagok többsége csaknem tíz éve a nemzeti csapat tagja, jómagam pedig 5 éve lábteniszezem versenyszerűen. Korábban már annak is örültem volna, hogy ha az utazó keret tagja lehetnék. Ez megtörtént, így nem lehetek csalódott. A vébére való felkészülésemhez nyújtott segítségért szeretnék köszönetet mondani Ferenczi Zoltánnak, a Szentesi Lábtenisz SE elnökének és Szín Jánosnak. Az edzésekkel nem állok le, heti 3-5 alkalommal két-két órás gyakorlásokon veszek részt.

- Mennyit profitálhat az ön világbajnoki részvételéből a szentesi lábtenisz?

- Remélem, hogy még több játékosnak csinálhatunk kedvet a sportághoz, növekedhet a klubunk népszerűsége, és a jövőben még több gyerek jár majd hozzánk

a lábtenisz suliba, a foglal-kozásokra. A fiataloknak egyébként jelenleg is heti hat edzést tartunk télen-nyáron. Klubunk ebben az esztendőben is remekül teljesített, a húsz hazai versenyből tizenötön vettünk részt, többségében az első öt között végeztünk, a siófoki kiemelt nyílt versenyen párosban ezüstérmesek lettünk. Vannak tehát eredményeink és bízom abban, hogy a következő esztendő is legalább ilyen sikeres lesz.

H. V.