2008. november 28.

Karácsony előtt elkészül

Jó ütemben épül a légimentő-bázis

Annyi hercehurca után jó hírrel szolgálhatunk olvasóinknak a légimentő-bázis építése ügyében. Minden jel arra mutat, hogy decemberre készen áll az egész. Aki arra jár, láthatja: állnak a falak, intenzíven folynak a munkálatok - tájékoztatta lapunkat dr. Túri Péter (képünkön), az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója. Aki elmondta, a munkálatok előrehaladtával most már heti gyakorisággal jár majd Szentesre.

Ez alkalommal is repülés közben értük el az ügyvezetőt. Mint megtudtuk, a belső falak állnak, elkezdődött a burkolás, a villanyszerelés, a víz- és gépészeti szerelés. A hangár belsejében a műszaki-, egészségügyi raktár, valamint a különböző helyiségek fémszerkezetei is ki vannak építve.

- A dolgozók tartják a határidőt, arra készülünk, hogy karácsony előtt megtörténik a bázis műszaki átadása - mondta az ügyvezető. - Kérdéses esetleg, hogy a beszállítók, például a bútorok, meglesznek-e akkorára, amikorra terveztük. A látványos munkával készen állnak, a belső munkálatokon nagyon sok szakági kolléga dolgozik. Villany-, gáz- és vízszerelő, mindenki teszi a dolgát, el kell, hogy mondjam, elégedettek vagyunk a művezetéssel, a kivitelezéssel.

Az ügyvezető szólt arról, ha elkészül a szentesi, a szolnoki ideiglenes bázis megszűnik majd. Amit a határidőig el szeretnének érni az, hogy a kórház azokat az átalakításokat, ahova leszállhat a helikopter, addigra elvégeztesse. Elmondta, a végleges leszállóhely pályázatból lesz biztosítva. Lényegében máris leszállhatna a helikopter a kórház területén, de azért bizonyos feltételeknek meg kell felelnie a helynek. És ha már elkészül a bázis, azután több beteget kap helikopterszállítással a kórház.

(lovas)