2008. november 28.

Újabb multik

A héten két új áruház nyílt az Alsóréten

A héten két új áruház nyitotta meg kapuit a lakosok előtt az Alsóréten, november 25-én fogadta először a vásárolókat az osztrák Parkcenter, míg a német tulajdonú Aldinál 27-én, reggel 7 órakor kezdődött a hivatalos nyitva tartás.

A Park Center két ruházati üzlettel várja egyelőre a vásárlókat, a terveknek megfelelően a KiK és a Takko már kinyitott, az ezen felül kialakított hét üzlethelyiségben pedig később, folyamatosan kezdik az árusítást. A kínálatban drogéria, cipőbolt, ruházat és egyéb kisebb boltok szerepelnek majd - tudtuk meg a Park Centertől.

Az Aldiban különböző élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket és pékárukat, valamint műszaki cikkeket vásárolhatnak az üzletbe látogatók, de ruházati cikkek közül is válogathatnak. A kiskereskedelemmel foglalkozó áruházban hazai és külföldi termékeket egyaránt találnak a lakosok, akiknek a nyitási napon különböző ajándékokkal is kedveskedett az áruházlánc.

A multik előtt összesen 300 férőhelyes, összekötött parkolóban hagyhatják autóikat a vásárlók, akik a Csongrádi út felől, korszerűen felújított úton közelíthetik meg az áruházakat. Sokan már a nyitási napokon ellátogattak az üzletekbe, köztük Nagy Bálintné (kisebb képünkön), aki a szórólapokon reklámozott, jó áron kapható zöldség- és gyümölcsfélék közül kívánt vásárolni, almát és paradicsomot vett az Aldiban, és a Park Centerben is szétnézett. Mint elmondta az Aldinál gyors volt a kiszolgálás, máskor is ellátogat az áruházba, ahol találkozott külföldi termékekkel is, azonban ő inkább a hazai árut részesíti előnyben, mert a kisvállalkozásokat élteti.

Pozitív tapasztalatairól számolt be az Aldi előterében megkérdezett Kurucz Szimonetta is. Elmondta, hogy többek között a választék széles skálája, a megfizethető árak, és a segítőkész kiszolgálás tetszett neki, így szüleivel együtt is kimennek majd az üzletbe.

Mátyus Alexandra és Kiss Tamás a Park Center megnyitása kapcsán arról beszélt, hogy alapvetően örülnek, mert fejlődik a város. Bár úgy gondolják, hogy ruhaüzletből és bevásárlóközpontból így is van már elég Szentesen. Ha vásárolnak, akkor mindig összehasonlítják a boltok kínálatát, hiszen ők is a legkedvezőbb árakat keresik. Vida Mátyás elmondása szerint ritkán jár vásárolni, mert felesége és lányai intézik az ilyen jellegű dolgokat. Őt csak a kisgép és barkács áruházak kínálatai érdekelik, oda szívesen jár vásárolni, nézelődni. Ezért jobban szerette volna, ha egy ilyen profilú üzlet nyílik a városban. Szarka Zoltán nagyon örül, hogy Park Center is épült Szentesen. Ő a munkája miatt sűrűn jár Szegedre vagy Budapestre, s ha ideje engedi, szívesen szétnéz a plázákban. Mint elmondta, mivel közeledik a Mikulás és a karácsony, valószínűleg vásárol is ezekben az üzletekben.

Cseh-Lakos Ilona