2008. október 10.

Fosztogatják a hétvégi házakat

Október 5-re virradóra törték be ismeretlenek az egyik szentesi általános iskola több ablakát. Az ablakokon néhány centis lyukakat ütöttek valamilyen eszközzel, az okozott kár 30 ezer forint.

Még augusztusban tűnt el városunkból egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsi, amelyet néhány napja megtaláltak a rendőrök, igaz, Dunaújvárosban. Bár minden bizonnyal az autó tulajdonosát ez érdekli a legkevésbé, a legfontosabb az, hogy előkerült a járműve.

Megkezdődött a hétvégi házak, hobbiépületek kifosztásának szezonja. Az elmúlt napokban több ilyen épületbe is betörtek, és szivattyút, fűnyírót, kerti szerszámokat vittek magukkal a tolvajok. Az épületek tulajdonosai legyenek elővigyázatosak, és ne hagyják értékeiket a házakban őrizetlenül.

Megrongáltak egy Fordot a Szabadság téren. A tettes vagy tettesek az autó oldalát karcolták össze.

Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki feleségét és három kiskorú gyermekét hosszabb ideje, rendszeresen bántalmazta.

Több körözött szentesi személyt fogtak el az elmúlt napokban. A Magyar Televízió Kékfény című műsorában bemutatott Antóni Antalt az egyik határátkelő-helyen csípték el. A férfi ellen összesen 11 körözés volt érvényben, folyamatban lévő bírósági és rendőrségi ügyei, illetve jogerős szabadságvesztésének el nem kezdése miatt egyaránt. Egy másik szentesi személy Dániából tért haza, ő önként jelentkezett a rendőrségen. A békéscsabai rendőrség is elfogott egy szentesi lakost, őt lopás miatt körözték régóta.

Az egyik helyi benzinkút dolgozóinak figyelmetlenségét használta ki két tolvaj, akiket a nyitva hagyott raktárajtó csábított lopásra. A férfiak szeszesitalokat és üdítőt vittek magukkal, ám a biztonsági kamera rögzítette tettüket, és gyorsan el is fogták őket a rendőrök.

H. V.