2008. október 10.

Mészáros György a Vízilabda Klub új elnöke

Az elmúlt péntek óta új neve, új elnöksége, és új elnöke van a Szentesi Vízilabda Klubnak. Az egyesület közgyűlése gyakorlatilag egyhangúlag választotta meg a tizenegy fősre kibővített elnökséget, majd az elnökség tagjai ugyanilyen egyetértésben választották meg a klub elnökének Mészáros Györgyöt, a Pendola Szentes Kft. ügyvezetőjét. Az új elnök elsődleges céljai között szerepel, hogy továbbra is az élvonalban szerepeljenek férfi és női vízilabdázóink.

Gyakorlatilag a májusi közgyűlés folytatása volt az elmúlt pénteki, ahol a jelenlévő tagok megszavazták, hogy ezen túl Szentesi Vízilabda Klub néven "fut" majd az egyesület. Az elnökség létszámát hétről tizenegyre növelték, és új tagokkal is bővítették azt. Az SZVK elnökségének tagjai péntektől: Takács László, dr. Rébeli Sz. Tamás, Molnár Zoltán, Bozó Zoltán, Horváth István, Mészáros György, Bocskay István, Pellei Csaba, Bodrogi Ferenc és Kozák László, egy helyet pedig a lehetséges támogatónak tartanak fent, aki a közeljövőben csatlakozhat az elnökséghez. Az új vezetőség jelenlévő tagjai által egyhangúlag megválasztott elnök, Mészáros György a közgyűlést követően válaszolt lapunk kérdéseire.

- Kérem mutatkozzon be az olvasóknak!

- Ötvenegy éves vagyok, huszonkilenc éve élek Szentesen, tanári és vadgazda-mérnöki diplomával rendelkezem, jelenleg egy beruházó céget vezetek, a Pendola-Szentes Kft.-t. Ezzel is jelezni kívánom, hogy a vízilabdával eleddig közvetlen kapcsolatom nem volt.

- Miért vállalta el ezt a cseppet sem nyugalmas posztot?

- Sokan óvtak ettől, ugyanakkor még többen megpróbáltak rábeszélni erre a feladatra, amit megtiszteltetésnek veszek. Úgy érzem, hogy ezzel az új összetételű elnökséggel karöltve tenni tudok majd azért, hogy hosszú távon is élvonalban tartsuk a szentesi vízilabdát. Az elnöki tisztséget mindemellett szolgálatként, nem hatalomként élem meg, ezt az első elnökségi ülésen is kinyilvánítottam.

- Valóban élvonalban maradhat a szentesi vízilabda? Komoly anyagi nehézségekről érkeztek a hírek a nyáron a férfi csapat háza tájáról, sorra hagyták el a játékosok a klubot.

- És érkeztek helyettük újak, egy rendkívül fiatal, de annál tehetségesebb, harcosabb társasággal dolgozhat Vass Sándor vezetőedző. Mindemellett természetesen figyelmeztető kellett, hogy legyen az, ami a nyáron történt, nevezetesen meg kell becsülnünk minden támogatót, takarékosabban kell élnünk, gondolva a következő szezonra is. Éppen ezért néhány napon belül egy átfogó, írásos anyagot teszek le az elnökség asztalára megvitatásra, amely a szükséges átcsoportosításokat tartalmazza majd. Ha az elnökség, az edzői kar és a játékosok közötti munka összehangolt, konszenzust kereső lesz, hosszú távon is működőképes lesz Szentesen a vízilabda. Véleményem szerint emellett a siker legfőbb kulcsa a saját nevelésű játékosokban rejlik, ezért az utánpótlás nevelésre már az előkészítő csoporttól kezdve kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A legnagyobb problémát a vízfelület hiánya okozza, de már ennek a megoldásán is dolgozunk.

- Az elmúlt hétvégén indult a bajnokság, véleménye szerint milyen eredménnyel zárnak majd csapataink az első osztályban?

- Úgy vélem a férfiak többre hivatottak annál, mint hogy a bent maradásért küzdjenek, a hölgyek pedig dr. Tóth Gyula mesteredző irányításával dobogóra esélyesek. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy az új elnökség kapcsán voltak fenntartások, aggályok, de ezúton is megnyugtatok mindenkit: mindenki irányában él a bizalom. A következő hetek egyik legfontosabb feladata az lesz számomra, hogy az egyesület valamennyi csapatát felkeressem azért, hogy elképzeléseiket megismerjem, és közös céljainkat együtt fogalmazzuk meg.

H. V.