2008. október 10.

Bérleteket tessék!

Ismert okokból, a Petőfi szálló rekonstrukciója miatt szünetelnek a nagyszínházi előadások, de a Szentesi Művelődési Központ népművelői nem hagyják színházi élmény nélkül a publikumot. A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központba hirdettek meg pódiumbérletet.

A díszterem 224 férőhelyes, pótszéket nem tudnak betenni, mondja Varróné Szabó Ildikó. Az igazgatónő arra biztat minden színházkedvelőt, vegyen bérletet, mert csak ez esetben van biztos helye a nézőtéren, és az is szempont, hogy így kevesebb pénzbe kerül egy jegy. A bérleteket az első előadásig árusítják. Komfortosabbá tehetik az élményt azzal, hogy magasítókat készítettek a hátrébb lévő székek alá.

A program összeállításánál sokféle igény kielégítésére törekedtek a szervezők.

Közönségcsalogató nevekkel indítják az évadot. Október 30-án 18 órától Kulka János önálló zenés estjére várják a bérlettulajdonosokat. A Kossuth-díjas színművész saját lemezéről énekel. A következő bérletes előadás a Caveman-Ősember címet viseli, s Kálloy Molnár Péter főszereplésével láthatjuk november 25-én. Műfaja one man-show, vagyis egy emberre épül az előadás.

A tervek szerint februárban kerül a szentesi közönség elé az Asszony a fronton című darab, mely egy monológ, két hangra, Takács Katalin és Pálfi Katalin előadásában. Polcz Alaine könyve alapján készült a mű, mely a szerző életének talán legnagyobb megpróbáltatását jelentő fejezetét meséli el: a második világháborúban átélt borzalmakat. Varróné Szabó Ildikó ismeretei szerint nagyon komoly, megrázó darabról van szó: azt hallotta róla, még két hét múlva is hatással van a nézőre.

A szervező tapasztalata az, hogy megéri ilyen komolyabb előadásokra is beülni, az elmúlt években sem csalódott a közönségük.

Jóval vidámabb hangulatú bérletes előadás következik ezután: Maksa Zoltán öninterjúja. A már több mint 25 éve a pályán lévő humorista vidáman tekint vissza életére. Az utolsó bérletes előadáson népszerű operett-, nosztalgia- és musicalslágereket énekel a Maya trió: Horváth Melinda, Kamenik Klaudia és Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház művészei.

A pódiumbérlet mellett a gyerekeknek most is meghirdették a Micimackó-bérletet. A helyszín kiválasztásánál a Móricz Zsigmond Művelődési Ház maradt az egyetlen lehetőség, így ezen a színpadon mutatnak be idén még két előadást, október 21-én a Vuk című bábjátékot a Fabula Bábszínház előadásában. November 26-a a Bogaras mese című zenés mesejáték időpontja, a Grimm-Busz Színház művészeitől.

D. J.