2008. október 10.

Aerobic és fitness maraton

A Colosseum az életem

Október 23-ra 12 órás Aerobic és fitness maratont hirdet az Ady Endre utcai Welness Colosseum. Az egész napos sportolás mellett azonban számos egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőséggel is várják a kezdő, a haladó és az élsportolókat.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a maratonnal hagyományt teremtenek, hiszen jövő tavaszra is sportnapot terveznek. Akkor azonban már 23 órás aerobic és fitness maratont szeretnének szervezni, az érdeklődők számának függvényében. Brezovai Sándor elmondta: az is megfordult a fejükben, hogy később fitness guinness rekord felállításával is megpróbálkoznak, ehhez azonban első lépésként szeretnék felmérni, hogy hányan kapcsolódnak be a maratoni programokba.

- Fontos, elsődleges célként fogalmaztuk meg a Welness Colosseum létrehozásakor, és azóta is valljuk, hogy minél több emberrel kívánjuk megszerettetni a sportot. Szlogenünk is kifejezi ezt: heti 3-szor másfél óra sporttal az egészségért. Nemcsak élsportolók járnak hozzánk, és nem kizárólag őket várjuk október 23-án, hanem mindazokat, akik részt akarnak venni egy tömegsport rendezvényen. Meghívjuk az összes szentesi sportklubot is, és természetesen verseny szinten sportoló karatésok is bekapcsolódnak a 12 órás programba. Tíz városból jönnek tanítványaim a maratonra, nekik külön komplett edzéstervet állítunk össze, de a konditermi foglalkozásokon is jelen lesznek. Várjuk a túlsúlyban szenvedőket is, akik az egy napos rendezvényen megismerkedhetnek a Colosseum által kínált összes sportolási lehetőséggel, az aerobic foglalkozásokkal, a konditermi edzésekkel, a nyújtó és lazító tornákkal, és a világon egyedül nálunk űzhető, alakformáló, zsírégető és garantáltan fogyasztó hatású Nippon Zengo-val is. Illetve várunk olyanokat is, aki nem szenvednek sem túlsúlyban, sem egyéb betegségben, de aktívan tenni szeretnének saját egészségükért - hangsúlyozta Brezovai Sándor, aki Gáspárné Edinával és Pusztai Jánossal együtt vezeti le a 12 órás sportprogramot.

Az Aerobic és fitness mara-tonon antioxidáns szintmérést, sportruházati vásárt is rendeznek, bioételeket kóstolhatnak meg a résztvevők, akik szaunázással, masszázzsal (fél áron) lazíthatnak, megismerhetik a japán welness otthon technológiát, valamint a különböző táplálék kiegészítőket és készségfejlesztő játékokat, s mindezt jelképes összegért. Összesen 1000 forintért vehetnek részt a 12 órás edzésen, melybe bármikor bekapcsolódhatnak, hiszen minden órában más 50 perces foglalkozásra várják a szervezők a sportolni vágyókat, október 23-án, csütörtökön reggel 9 órától 21 óráig. Érdeklődni és jelentkezni a helyszínen lehet nyitvatartási időben.

A maratonon 9 órától Mi-litary, 10 órától Fitball, 11 órától Nippon Zengo Bombastic, déltől Taikiken, 13 órától Aero dance, 14 órától Static gim-nastic, 15 órától Nippon Zengo Fighting, 16 órától Power aerobic, 17 órától Fight aerobic, 18 órától Nippon Zengo bag training, 19 órától Aerobic mix, 20 órától pedig Stretching edzésekre kerül sor a Colosseum tornatermében. Szintén minden órában edzőtermi edzéseket is tartanak: 9 órától mell, 10 órától váll, 11-től hát, déltől kar, 13 órától láb, 14 órától has edzésre kerül sor. 15 órától Cardio trénig, 16 órától edzésterv készítés, 17 órától kör edzés szerepel a programban. 18 órakor kezdődik a fekvenyomó, 19 órától a húzódzkodó verseny, végül 20 órakor nyújtással zárják a maratoni, 12 órás edzőtermi gyakorlatot.

Cseh-Lakos