2008. október 10.

Országos kutyakiállítás

Hétszáz tenyésztett eb, közel 120 fajtából.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szentesi szervezete október 19-én délelőtt 9 órától országos CAC kutyakiállítást rendez a Pusztai László Sporttelepen.

Mint azt Gál Albert elnöktől megtudtuk, a kiállítás rendezésének jogát a helyi szervezet pályázat útján nyerte el. A MEOE ilyen jellegű kiállítást egy-egy évben országosan 12-13 helyen engedélyez. Alapvető feltétel, hogy a rendező szervezet minden tekintetben megfelelő háttérrel rendelkezzen.

A szentesi szervezet 38 éve alakult, és az óta - Mészáros Imre, majd Gál Albert irányítása alatt - folyamatosan, kiegyensúlyozottan működik. Az elnök szerint dicséret illeti a helyi kutyatenyésztőket, mert több évtizede jó munkát végeznek. Közülük sokan több nemzetközi és országos kiállításokon értek el szép sikereket, díjakat. Folyamatos a kutyakiképzés is, a Vörösmarty utca végén lévő, az önkormányzat segítségével kialakított területen szombat és vasárnap délelőttönként fogadják a kutyatulajdonosokat. Örömükre szolgál, hogy a munkában mind több fiatal tenyésztő vesz részt.

Szentes nyolcadik alkalommal rendezhet ilyen rangos kiállítást. Gál Albert elmondta, hogy 700 körüli kutya nevezésére számítanak, mintegy 120-130 fajtából az ország különböző településeiről. A kutyákkal legalább 1000-1200 ember érkezik a városba. Természetesen legalább ennyi nézőre számítanak a rendezők Szentesről és környékéről a Pusztai László Sporttelepen.

Gál Albert elmondja még, hogy a kiállítás eredményes megrendezését, mint támogatók - Dog Klub, Szentes Város Önkormányzata, Hun-gerit Zrt., Goldex Security Biztonsági Szolgálat, Dr. Papp László Városi Sportcsarnok, Brezovai Sándor vállalkozó, valamint a média: Szentesi Élet, Civil TV, Rádió Szentes, Délvilág - biztosítják.