2008. október 10.

Lakossági lomtalanítás

Az önkormányzat városellátó intézménye lakossági lomtalanítást tart októberben. A lomtalanítás keretében az érintett városrészben a kijelölt napokon reggel 7 órától helyezhetik ki a lakosok a háztartásban keletkezett lomot, a feleslegessé vált használati tárgyakat, bútorokat és háztartási eszközöket az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon. Nem tartozik a lomtalanítás körébe és nem szállítják el a földet, a törmeléket, a salakot, a trágyát, a szalmát, a fóliát, a veszélyes hulladékokat, a heti szemétszállításba tartozó háztartási szemetet és az elektronikai készülékeket. A kisebb méretű anyagokat - például a rongyot, a papírt, a műanyagot - a hatékonyabb elszállítás és a szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve viszik el. A lom elszállítását a kijelölt napon, fennakadás esetén a következő napon végzik el.

Október 10-én a felsőpárti és a nagyhegyi városrészből, a Vörösmarty M. utca, Korsós sor, Kolozsvári, Attila, Rákóczi F. utca által határolt területekről, az Apponyi térről, a Nagypatéi dűlőből, a Nagyhegyszéli és a Szarvasi útról szállítják el a lomot. Október 13-án a Derzsi K. J., a Rákóczi F., a Batthyány, a Sima F. utcából, a Nádas sétány, a Boros S., a Szalai, a Dessewffy A. utca által határolt területről, illetve a kertvárosból: Csongrádi út és a Kurca által határolt terület, beleértve a Kertvárosi lakótelep, illetve a Kiss Zs., a Balogh J., a Hegedűs L. utca és a Kurca sor környékéről.

Október 14-én a városközpontban, a Batthyány, a Rákóczi F., a Kossuth L. utca, az Ifjúság sétány, a Tóth J., a Sima F. utca által határolt területeken végeznek lomtalanítást.

Október 15-én a Szeder és a Termál telepen, a Gázoskö-ves és a Csongrádi úton, a Dr. Négyesi L., az Esze T., a Váradi L., a Tiszavirág utcában és a Kurcaparti úton. Szintén október 15-én Berekhátról, a Téglagyári, az Ipartelepi, a Mágocsi és a Vásárhelyi út által határolt területekről, valamint a Knézich K. és a Schweidel J. utcából viszik el a feleslegessé vált használati eszközöket, illetve a Vajda telepről, a Magyari I., a Lavotta, a Dankó P. utcából, a Bihari sorról, az Akácfa utcából, az Epres sorról és a Csaba utcából.

Október 16-án a kiséri városrészből, azaz a Kossuth L. utca, a Liget sor, a Szt. Anna utca, az Örvény sor, a Kishát, a  Gergely, a Teleki, a Mentő, a Dugovics T. utcákból, a Mentő sorról, az Árpád, az Ürge, a Gógány, a Kéreg és a Báthory utcából, valamint a Vásárhelyi útról és a Petőfi utcáról.

Október 17-én a Kossuth L., a Koszta J., az Attila utca, a Nagyvölgy és a Sopron sor, a Vecseri, a Temető, a Sarló utca, a Vásárhelyi út és a Petőfi utca által határolt területen végzik a lom elszállítását.