2008. október 10.

Moszkvában jártak az EB-n

Állami eseménynappá nyilvánították a világbajnokság három versenynapját

A K.I.K.O. világszervezet elnökségi tagjai Brezovai Sándorral az Európa Bajnokságon

Moszkvában rendezték meg szeptember 27-én és 28-án a Kyokushin-kan Karate Európa Bajnokságot. A megmérettetésre hét versenyző utazott ki Magyarországról, akiknek a nagyon erős mezőnyben szinte csak tisztes helytállás jutott. A karate társadalom e jelentős rendezvényén jelen volt kancho Hatsuo Royama mester, a kyokushin-kan szervezet vezetője, illetve Moszkvába utazott a magyar delegáció vezetőjeként sensei Brezovai Sándor, a jövő évi kyokushin karate világbajnokság szervezője, akit elkísért lapunk fotósa Vidovics Ferenc is.

A magyar delegáció két fontos célt tűzött maga elé az utazás kezdetén: egyrészt a versenyen való részvételt, másrészt a 2009-es magyarországi világbajnokság népszerűsítését, melyen a világ 15 kyokushin karate világszervezetének világválogatottjai mérik össze tudásukat, hogy megtalálják a legjobb harcosokat.

A verseny előtti napon Royama mester bemutatta Brezovai Sándort a japán olimpiai bizottság azon vezetőinek, akik a karate olimpiai sportággá válásán dolgoznak. Egy rövid beszélgetés után pedig a promóciós anyagok is előkerültek, melyeket már a Vb-re készítettek el a szervezők. Illetve a moszkvai verseny megnyitóján - melyen külön megtiszteltetésként a világszervezet vezetője és Moszkva polgármestere után beszédet mondott Brezovai Sándor is - is előrevetítették, hogy 2009-ben a karate 15 világszervezetének harcosai Magyarországon találkoznak az Össz Kyokushin Karate Világbajnokságon, melynek mindhárom versenynapját az Önkormányzati Minisztérium támogatásával Állami eseménynappá nyilvánították. E Magyarországon egyedülálló támogatás elnyerésében kiemelkedő szerepe volt Szűcs Lajos alpolgármester 1 éves közbenjárásának és Szentes országos jó megítélésének.

Cs. I.