2008. október 3.

Mountain bike az ártérben

Harmadik alkalommal versenyeztek

A versenyhez igazán méltó környezetben, a Tisza árterében rendezte meg a múlt hétvégén a St. Jupát SE. és az Életjel KKSE a III. Varga Bringa Kupa amatőr mountain bike futamot. Már a versenyt megelőző pályabejáráson is kiderült mindenki számára, hogy a vállalkozó kedvű bicajosoknak a tavalyi évhez hasonlóan a rövid közúti szakaszon kívül sáros terepakadályokat, ugratókat, lejtőket és izgalmas kanyarokat is le kell majd győzniük ahhoz, hogy lehetőleg dobogóra álljanak.

Lázas készülődés előzte meg a hétvégi futamot, a verseny kezdete előtt 1,5 órával már próbálgatták a kerékpárosok járgányaikat, elvégezték az utolsó beállításokat speciális, illetve esetenként hétköznapi járműveiken. Majd kezdetét vette a verseny, melynek rövid és hosszú távján egyszerre indultak az amatőr versenyzők, nők, gyermekek és férfiak egyaránt. Mindenkire ugyanaz a feladat várt: legyőzni az elmúlt hetek esőzése miatt sárossá vált kijelölt útszakaszt. Voltak, akik ezt egyszer kísérelték meg, ők a 8 kilométeres versenytávra neveztek, míg például a férfiaknál kizárólag a 16 kilométeres futam volt célba vehető. A versenyzők pedig életkortól, nemtől és versenytávtól függetlenül tisztességgel helytálltak. Tiszta erőből, de taktikusan mérték össze erejüket és tudásukat a sík terepen megrendezett mountain bike versenyen, melynek befutója a tiszai strandnál volt.

A szervezők és a futam támogatója természetesen az idei évben sem feledkezett meg az indulók díjazásáról, az első három helyezettnek kiosztott értékes nyeremények, érmek és kupák mellett mindenki hazavihetett különböző ajándékokat is. A csomagba most a mountain bike futam hivatalos pólója mellé különböző kerékpározáshoz kapcsolódó biztonságtechnikai eszközök, illetve a megfelelő energia beviteléhez elengedhetetlen élelmiszerek kerültek.

Cseh-Lakos

 

Eredmények: III-IV. kcs (11-14 évesek), női, 8 km: 1. Pusztai Andrea. III-IV. kcs. (11-14 évesek), férfi, 8 km: 1. Fulai Csongor, 2. Hajós Ferenc. V-VI. kcs. (15-18 évesek) férfi, rövid táv: 8 km: 1. Jaksa Roland, 2. Csapó Gábor, 3. Csapó László. V-VI. kcs. (15-18 évesek), férfi, hosszú táv: 16 km: 1. Sinkó Dávid, 2. Nagy Arnold, 3. Huszka Gábor. VII. kcs. (19-39 évesek), női, 16 km: 1. Hódi Anikó, 2. Bertus Edit, 3. Bertók Zsoltné Varga Ágnes. VII. kcs. (19-39 évesek), férfi, 16 km: 1. Csendes Zoltán, 2. Csányi Róbert, 3. Pataki Sándor. VIII. kcs. (legalább 40 évesek), férfi, 16 km: 1. Valkai Zsolt, 2. Vido-vics Zoltán.