2008. október 3.

Kertészeti kiállítás

Zöldségek és virágok azonos rendezvényen

Jubileumi, 15. alkalommal rendezték meg a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában a Kertmagyarország felé elnevezésű kiállítást és szakmai vásárt, melyre több mint 40 kiállító hozta el áruját.

A három napos rendezvényen a kiállítók terményei és termékei mellett virágkötészeti bemutatót rendeztek, illetve a reneszánszhoz kapcsolódva a fiatalok által elkészített alkotásokat is elbírálta a szakavatott zsűri. Az élmezőnyben idén kizárólag osztrák és német diákok végeztek, akik a szentesi iskola testvérintézményeit képviselték a versenyen. Ruhadíszítés kategóriában aranyérmes lett Bettina Suchanek (Ausztria), második helyen végzett Stephanie Maier (Németország), míg harmadikként Anita Stundner (Németország) térhetett haza. A ruhához illő reneszánsz csokor elkészítésében első Stephanie Maier, második Anita Stundner lett, a harmadik helyen Carina Berger (Németország) zárta a megmérettetést. Az összesített versenyben a Stephanie Maier, Bettina Suchanek, Carina Berger sorrend alakult ki, a legjobb szentesi versenyző, Szegedi Renáta pedig különdíjat érdemelt ki látványos ruhadíszítéséért.

A reneszánsz és a burgonyatermesztés éve jegyében meghirdetett szakmai rendezvényen a hasznos tanácsokból sem volt hiány, az érdeklődők Imre Csaba főtanácsos (Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium) megnyitó szavai után hallhattak a burgonya termesztés történetéről a burgonya értékesítéséről, ökotermesztéséről, illetve tápanyag utánpótlásáról, valamint a reneszánsz kertekről. A rendezvényen jelen volt a szaktárca képviseletében dr. Gál Csaba osztályvezető is.

Cseh-Lakos