2008. szeptember 19.

Német segítség a menhelynek

Többször meglátogatta már a Herman Ottó Állatvédő Egyesület szentesi szervezetét Németországból az európai állatvédő szövetség egyik vezetője. Wolfgang Stephanow a magyarországi menhelyek védelmére szerveződött Tier-schutzprojekt Ungarn elnöke a szentesi Téglagyári úti telepen járva is azt tapasztalta, hogy a munkatársak igen szerény körülmények között dolgoznak. Ugyanakkor a kutyákat nagy gondossággal látják el, jól táplált, szeretettel körülvett állatokat láthatott az elnök. - Megelégedése jeléül már tavaly is felajánlotta segítségét, akkor 30 kutyaházat kaptunk tőlük, most pedig az az öröm ért, hogy egy konténerházat szállíttatott a telephelyünkre, tájékoztatta lapunkat dr. Széchenyiné Csergő Judit, a szentesi menhely gazdasági vezetője.

Dr. Széchenyiné még hozzátette, hogy végre zárt épületük is van, így az állatok orvosi ellátását is megfelelő körülmények között végezhetik.

A 6x2, 5 méteres konténerben konnektorok és fűtőtest is található. A menhely munkatársai most fogják berendezni: lehetőségeikhez képest asztal, szék, szekrény kerül bele, de itt lesz a helye a gyógyszereknek, ápolási cikkeknek és más féltettebb dolgaiknak is.

Szeptember elején érkezett meg a kabin, egy erre szakosodott cég szállította a helyszínre. Kaptak még kennelrácsokat is ugyanonnan, ezekkel ki tudják javítani a ketrecek oldalát. Szeretnének viszont még vasszerkezetes tetőt a kennelek fölé, árulta el Széchenyiné. További segítségre is számítanak, remélik, a jó kapcsolat megmarad a jövőben a német állatvédőkkel. Azt is elmondta: bővíteni már nem lehet a telepet, a jelenlegi 140 kutyánál többet szinte már képtelenség ellátni. Rendszeresen azt tapasztalják, a menhely bejáratánál elhelyezett ketrecbe 6-8 kutyát is kitesznek a gazdáik. Azért, hogy ezt elkerüljék, ara kérik a lakosságot: ha más megoldást nem találnak, s kutyájukat elhelyeznék náluk, előzetesen telefonon lépjenek kapcsolatba a menhely munkatársaival.

D. J.